HomeCity GuideΜουσική παιδαγωγική για βρέφη και μικρά παιδιά

Μουσική παιδαγωγική για βρέφη και μικρά παιδιά

Από Το Θέατρο των Φωνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To Θέατρο των Φωνών ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Μουσικής Παιδαγωγικής για Βρέφη και Μικρά Παιδιά  το οποίο θα διαρκέσει από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και θα διεξαχθεί στον χώρο επιμοφωτικών σεμιναρίων Olia Lydaki Feldenkrais Method & Movement Services, Σμύρνης 39 στο Ηράκλειο της Κρήτης,

συνεργασία με την Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή, μουσικολόγο, τραγουδίστρια, μουσικοπαιδαγωγό, καλλιτεχνική διευθύντρια του κύκλου εργαστηρίων με θέμα τη φωνητική παιδαγωγική “Το Θέατρο των Φωνών”.

Εμπνευσμένο από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της ανθρώπινης φωνής, της κίνησης και της γλώσσας, τo Πρόγραμμα Μουσικής Παιδαγωγικής για Βρέφη και Μικρά Παιδιά επικεντρώνεται στην μουσική παιδαγωγική των βρεφών και κυρίως, στη μουσική αφύπνιση των γονιών και των φροντιστών τους.

Παιχνίδια, ταχταρίσματα, ασκήσεις αφύπνισης της φωνής, της ακρόασης και της μουσικής δεκτικότητας, κυκλικές ρίμες, νανουρίσματα πλουτίζουν τα αυτιά και τις φωνές μας, οξύνουν την μουσική μας διαίσθηση και μας εισάγουν στη μουσική ζωή των βρεφών και στα απόκρυφα μυστικά της ακατάληπτης γλώσσας των νηπίων!

Τα εργαστήρια του φετινού προγράμματος μουσικής παιδαγωγικής είναι δύο και αφορούν σε βρέφη ηλικίας από 3 έως 12 μηνών (Το Γάλα και η Φωνή)  και σε νήπια από 12 έως 24 μηνών (Στη Φωλιά).

Κάθε ένα εργαστήριο είναι οργανωμένο σε 10 εβδομαδιαίες συναν τήσεις διάρκειας 50 λεπτών.

Το πρώτο μάθημα του κύκλου είναι ανοιχτό και θα γίνει και για τις δύο ηλικιακές ομάδες την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στις 17:00 στον χώρο διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων Olia Lydaki Feldenkrais Method & Movement Services, Σμύρνης 39 στο Ηράκλειο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέρος της διαδικασίας της μουσικής έρευνας και παιδαγωγικής που προτείνει Το Θέατρο των Φωνών τόσο για τα βρέφη όσο και για τους γονείς/φροντιστές τους, με εργαλείο τη φωνή τους, την παρατήρηση και την κίνηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση