HomeHL-WorldΛωρίδα της Γάζας: Τα 15 έφτασαν τα νεκρά παιδιά από υποσιτισμό

Λωρίδα της Γάζας: Τα 15 έφτασαν τα νεκρά παιδιά από υποσιτισμό

Ελλοχεύει ο κίνδυνος γενικευμένου λιμού στη Γάζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση στη Λωρίδα της Γάζας. Η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χαμάς κάνει λόγο για 15 νεκρά παιδιά στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στην πόλη της Γάζας.

«Φοβόμαστε για τις ζωές έξι άλλων παιδιών που υποφέρουν από υποσιτισμό και διάρροια στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου λόγω της διακοπής λειτουργίας της ηλεκτρικής γεννήτριας και του οξυγόνου και των περιορισμένων ιατρικών δυνατοτήτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κίντρα για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κίνδυνος γενικευμένου λιμού στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ελπίζει στη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης πυρός, 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού στον παλαιστινιακό θύλακα, απειλούνται με λιμό.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έντονη στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου οι καταστροφές, οι μάχες και οι λεηλασίες κάνουν σχεδόν αδύνατη τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο λιμός «είναι σχεδόν αναπόφευκτος, αν δεν αλλάξει κάτι» προειδοποίησε ξανά την Παρασκευή ο Γενς Λάρκε εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

lifo.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση