HomeΕΛΛΑΔΑΆννα Μισέλ Ασημακοπούλου: “Τα mail αποκτήθηκαν με νόμιμους τρόπους”

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: “Τα mail αποκτήθηκαν με νόμιμους τρόπους”

  Όσα δήλωσε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων πολιτών για επικοινωνιακή ενέργειά της στο πλαίσιο της προεκλογικής της καμπάνιας, επιχείρησε να απαντήσει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Νόμιμους τρόπους επικαλέστηκε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όταν κλήθηκε να απαντήσει για το ζήτημα που προκλήθηκε με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών, οι οποίοι και δέχθηκαν mail από την ευρωβουλεύτρια για επικοινωνιακή ενέργειά της.

Μιλώντας στο MEGA επί του ζητήματος, για το οποίο ο Στέλιος Κούλογλου απηύθυνε ερώτηση στην Κομισιόν, η κ. Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

“Είμαι ευρωβουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες.

Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως”, δήλωσε μεταξύ άλλων η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ για το πώς έφτασαν στα χέρια της τα στοιχεία αυτά, ισχυρίστηκε: “Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει ‘Εγγραφή’. Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ”.

Και καταλήγοντας, υπεραμύνθηκε τις νόμιμες διόδους που δήλωσε επανειλημμένα ότι ακολουθεί, λέγοντας: “Λειτουργώ το γραφείο μου και τα δεδομένα στο γραφείο μου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό λειτουργείας. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Εάν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικά, θα το κάνω βεβαίως. Αυτές τις ημέρες υφίσταμαι ένα απίστευτο bullying”.

news247.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση