HomeHL-9Ασταθής καιρός και βελτίωση από το βράδυ – Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ασταθής καιρός και βελτίωση από το βράδυ – Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ποικιλία καιρικών φαινομένων ανά τη χώρα, με έμφαση στις βροχές και τις καταιγίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να είναι ποικιλόμορφος τις επόμενες ώρες, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες να επηρεάζουν διάφορες περιοχές της χώρας.

Στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους, οι οποίες μπορεί να είναι ισχυρές έως τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένων των Κυκλάδων και της Κρήτης, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Από το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην περιοχή  της Κρήτης, οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι σε αυτές τις περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά, στα δυτικά της χώρας, μπορεί να παρατηρηθεί περιορισμένη ορατότητα κατά τις βραδινές ώρες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν επίσης τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Αν και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αναμένεται να φτάσει τους 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ έως τις πρωινές ώρες, με σταδιακή επικράτηση άνεμων δυτικών διευθύνσεων, έως και 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση