HomeHL-9Τέμπη: Ερευνούν τη φωτιά μετά τη σύγκρουση – Ψάχνουν απαντήσεις για το ξυλόλιο

Τέμπη: Ερευνούν τη φωτιά μετά τη σύγκρουση – Ψάχνουν απαντήσεις για το ξυλόλιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη «μπάλα» φωτιάς που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 με την εμπορική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη «μπάλα» φωτιάς που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 με την εμπορική στα Τέμπη όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Υπήρχαν εύφλεκτα υλικά στο βαγόνι

Σύμφωνα με τις οικογένειες των θυμάτων, έχουν εντοπιστεί εύφλεκτα υλικά τα οποία εάν δεν υπήρχαν, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν μικρότερος.

Ο Κωνσταντίνος Κολοβός, χημικός μηχανικός ΕΜΠ μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN αναφέρθηκε στην πιθανότητα να υπήρχε ξυλόλιο σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας και εξήγησε ότι υπάρχουν πολύ αυστηροί κανονισμοί με τους οποίους πρέπει να έχει συμμορφωθεί ο οργανισμός για να μεταφέρει ξυλόλιο.

Καταπέλτης για την εξεταστική η Καρυστιανού

Ενώ μέρος της δικογραφίας του εφέτη ανακριτή Λάρισας έχει αποσταλεί στη Βουλή την ώρα που η εξεταστική επιτροπή έχει ολοκληρώσει τις εργασίες με απόφαση της πλειοψηφίας, η Μαρία Καρυστιανού είναι για ακόμα μία φορά καταπέλτης.

«Ο τρόπος με τον οποίο σταμάτησαν τόσο βιαστικά και χωρίς να καλέσουν πολύ βασικούς μάρτυρες για να αποφύγουν και άλλες αποκαλύψεις, δείχνει ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν πήγε ακριβώς όπως το φαντάστηκαν. Επειδή όμως γνωρίζω ότι έρχονται στο φως συνεχώς καινούρια στοιχεία, πιστεύω ότι θα ξανασυσταθεί το σώμα των βουλευτών και θα έχουμε συνέχεια στην Εξεταστική.

Μαρινάκης: Η απόφαση για το «μπάζωμα» ελήφθη υπηρεσιακά

«Δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο, ούτε από κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης να μπαζωθεί ο χώρος. Είναι σημαντικό να μη διακινούνται ειδήσεις που προκαλούν αναστάτωση», σημείωσε χαρακτηριστικά και παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση. «Όλοι αυτοί που μας πετάνε λάσπη, και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση, όταν το κάνουν καλό θα είναι να έχουν στοιχεία. Το να διακινούμε θεωρίες συνωμοσίας και να παίζουμε με τον πόνο των συγγενών δεν είναι τίμιο. Αυτό είναι κάτι που το κάνουν κόμματα του κοινοβουλίου», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το μπάζωμα της περιοχής του δυστυχήματος ελήφθη υπηρεσιακά και δεν έγινε προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους συγκάλυψη. Μια από τις βασικές προτεραιότητες ήταν να βρεθούν άνθρωποι όσο το δυνατόν νωρίτερα και να προχωρήσουν οι έρευνες.

Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα καμία εντολή για μπάζωμα

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι «δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συσκέψεις, δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η δικαιοσύνη θα ρίξει φως με μόνο μέλημα το ποτέ ξανά, όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Το μπαλάκι στο συντονιστικό

Ταυτόχρονα, πέταξε το μπαλάκι σ’ αυτούς που συμμετείχαν στον συντονιστικό. «Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό αποφάσισαν τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στο χώρο μετά από ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα. Οι απαντήσεις έχουν δοθεί. Διαμόρφωσαν το χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και όχι σύμφωνα με εντολές», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία επαφή οι ισχυρισμοί ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή με την πραγματικότητα.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι όλα έγιναν μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με το ειδικό σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών. «Απαντήσεις από αυτούς που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη στο πεδίο. Διαμόρφωσαν το χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν κι όχι με εντολές. Προχώρησαν στις ενέργειές για να ολοκληρώσουν την έρευνα», είπε.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση