HomeHL-WorldΛαβρόφ: Τον ρώτησαν για τα στρατεύματα στην Ουκρανία και αντέδρασε με ένα… μειδίαμα

Λαβρόφ: Τον ρώτησαν για τα στρατεύματα στην Ουκρανία και αντέδρασε με ένα… μειδίαμα

Συνάντησε τον Φιντάν στην Αττάλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια, στο πλαίσιο του Διπλωματικού Φόρουμ που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση για τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός απέφυγε να απαντήσει με ένα μειδίαμα, ενώ άφησε αναπάντητες και τις υπόλοιπες ερωτήσεις.

Η επίσημη συμμετοχή στο Φόρουμ από ευρωπαϊκές χώρες είναι σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. H υψηλότερου επιπέδου συμμετοχή από την Ευρώπη είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, o πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι Σαντρίου και οι υπουργοί Εξωτερικών των περισσότερων βαλκανικών χωρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συμμετάσχουν, επίσης, ο επικεφαλής σύμβουλος του καγκελαρίου της Γερμανίας, ο αρμόδιος υπουργός για την Ευρώπη του Ηνωμένου Βασιλείου και οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ Μαρί Ντοχά Μπεζανσενό και Σκοτ Νπρέι (στο προηγούμενο Φόρουμ ήταν παρών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ).

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση