HomeHL-GreeceΤέμπη: Για τις 5 Απριλίου διακόπηκε η πρώτη δίκη της αγωγής συγγενών του άτυχου ελεγκτή

Τέμπη: Για τις 5 Απριλίου διακόπηκε η πρώτη δίκη της αγωγής συγγενών του άτυχου ελεγκτή

Πρόκειται για αστική δίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διακοπή για τις 5 Απριλίου έλαβε η πρώτη δίκη αγωγής συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Πρόκειται για αγωγή, την οποία έχουν καταθέσει οι συγγενείς του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellinic Train, ζητώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που διεκδικούν αγγίζει  το 1.000.000 ευρώ.

Οι προσφεύγοντες είναι τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του αδικοχαμένου εργαζόμενου που αιτούνται αποζημίωση από 250.000 ευρώ ο καθένας.

Στο δικαστήριο υποβλήθηκε αίτημα αναβολής από τους δικηγόρους  των δύο εταιρειών, οι οποίοι ζήτησαν τη μη εκδίκαση της υπόθεσης καθώς όπως τόνισαν μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα, δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας, η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος, το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια», αντέλεξε ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης και διέκοψε τη δίκη για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και συγκεκριμένα για τις 5 Απριλίου 2024.

Στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ήταν παρόντες οι συγγενείς του άτυχου ελεγκτή.

«Σήμερα εκπονήθηκε, όπως ξέρετε, η υπόθεση που η οικογένεια έχει ασκήσει αγωγή κατά της Ηellenic Τrain και του ΟΣΕ, ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος των συγγενών του ελεγκτή.

«Υποβλήθηκε αίτημα για αναβολή από την πλευρά της hellenic train και του ΟΣΕ γιατί ήθελα να λάβουν γνώση κάποιων στοιχείων της δικογραφίας της ανάκρισης.

Εμείς αντιλέξαμε ότι το δικαστήριο έχει ισχυρά στοιχεία που μπορεί το δικαστήριο να εκδικάσει την υπόθεση και ιδιαίτερα το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, το οποίο είναι και δημοσιοποιημένο από την αρχή στο διαδίκτυο.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε. Επέστρεψε το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και όρισε η υπόθεση να δικαστεί στις 5 Απριλίου», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, συντετριμμένη εμφανίστηκε η σύζυγος του ελεγκτή, η οποία αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας, που είχαν γραφτεί στο προαύλιο της Βουλής μόλις λίγες ώρες μετά το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

«Ήταν απάνθρωπο που έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων. Ήταν απάνθρωπο. Ούτε να τους πατήσουμε; Τους πετάξαμε που τους πετάξαμε. Ήτανε απαράδεκτο. Ήταν άνθρωποι που αδειάσανε τα σπίτια μας. Τουλάχιστον η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει».

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση