HomeHL-WorldΟ Τραμπ καλεί τον Μπάιντεν σε μονομαχία γνωστικών ικανοτήτων – «Εγώ αρίστευσα, εσύ;»

Ο Τραμπ καλεί τον Μπάιντεν σε μονομαχία γνωστικών ικανοτήτων – «Εγώ αρίστευσα, εσύ;»

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα social media που διατηρεί, το «Truth Social», ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Μπάιντεν να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σχετικά με το ποιος έχει καλύτερη πνευματική οξύτητα, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να καλεί τον Τζο Μπάιντεν σε «μονομαχία» γνωστικών ικανοτήτων, απαιτώντας να υποβληθεί σε τεστ, σημειώνοντας πως ο ίδιος «αρίστευσε».

«Έκανα δύο και ΑΡΙΣΤΕΥΣΑ»

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα social media που διατηρεί, το «Truth Social», ο 77χρονος πρώην πρόεδρος, που θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κάλεσε τον Μπάιντεν να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ την Πέμπτη, αφού οι γιατροί του Μπάιντεν διαπίστωσαν ότι δεν χρειαζόταν τέτοιο τεστ κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε μία μέρα νωρίτερα.

«Ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν πρέπει να κάνει ένα γνωστικό τεστ. Ίσως έτσι να μπορέσουμε να μάθουμε γιατί παίρνει τόσο φρικτές αποφάσεις», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τραμπ και προσθέτει: «Έκανα δύο από αυτά, και ΑΊΣΤΕΥΣΑ και στα δύο (χωρίς λάθη!)».

 


«Όλοι οι πρόεδροι, ή οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν πρόεδροι, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν αυτό το τεστ!», συμπλήρωσε.

Η απάντηση του Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε την Τετάρτη στο ετήσιο τσεκ-απ του και οι γιατροί έκριναν ότι είναι «ικανός» να κυβερνά. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο γιατρός του δεν έκρινε σκόπιμο να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος είναι 81 ετών, υποβλήθηκε την Τετάρτη σε ετήσιο ιατρικό έλεγχο στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed. Ο γιατρός του έγραψε σε σημείωμα μετά την εξέταση ότι ο Μπάιντεν παραμένει «ικανός για υπηρεσία» και ότι δεν είχε καμία αξιοσημείωτη αλλαγή στην υγεία του τον τελευταίο χρόνο.

Επίσης, οι γιατροί διενήργησαν νευρολογική εξέταση που δεν διαπίστωσε σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου, σκλήρυνσης κατά πλάκας ή νόσου του Πάρκινσον.

«Κάθε μέρα περνάει ένα γνωστικό τεστ, καθώς περνάει από το ένα θέμα στο άλλο τεστ, κατανοώντας το λεπτομερές επίπεδο αυτών των θεμάτων», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος απάντησε στις επιθέσεις του αντιπάλου του στην πλατφόρμα Χ, αναρτώντας ένα βίντεο όπου ο Τραμπ κάνει σαρδάμ σε πρόσφατες ομιλίες του. «Ντόναλντ, αγόρι μου, ξαναπαίξε το βίντεο», έγραψε στη λεζάντα.

Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι πολλοί ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Δημοκρατικών, πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, και οι Ρεπουμπλικάνοι αναφέρονται συνεχώς στις λεκτικές ατασθαλίες του ή στο δύσκαμπτο βάδισμά του για να υποστηρίξουν ότι δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι 77 ετών, απέφυγε να πει ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να γίνει πρόεδρος, αλλά είπε ότι είναι πολύ «ανίκανος».

Η φυσική κατάσταση των δύο υποψηφίων, το γηραιότερο δίδυμο που έχει διεκδικήσει ποτέ την προεδρία, παρακολουθείται στενά. Κάθε γκάφα, πτώση, στιγμιαία σύγχυση του ενός, αμέσως επισημαίνεται από τον άλλον.

in.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση