HomeΚΡΗΤΗΠαύλος Μπαριτάκης: «Προτεραιότητα μας η ενεργειακή αναβάθμιση και η μετάβαση στην «πράσινη» πραγματικότητα»

Παύλος Μπαριτάκης: «Προτεραιότητα μας η ενεργειακή αναβάθμιση και η μετάβαση στην «πράσινη» πραγματικότητα»

Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου με τον πρόεδρο της «Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Βιάννου και την μετάβαση με στόχο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας , πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Παύλο Μπαριτάκη και τον πρόεδρο της «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα» κ. Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης που έγινε στο Δημαρχείο Βιάννου, ήταν να συζητηθεί η συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»: Στήριξη Ενεργειακών Κοινοτήτων για την ανάπτυξη δράσεων αυτοπαραγωγής (Ενεργειακές Κοινότητες).

«Η συμμετοχή του Δήμου Βιάννου με συγκεκριμένη πρόταση στην πρόσκληση του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» αποτελεί έναν από τους στόχους που έχουμε θέσει ως Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια του σχεδιασμού που υπαρχει για την ενεργειακή αναβάθμιση και την μείωση του κόστους ενέργειας του Δήμου μας.

Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται έτσι ώστε από την μια να μειώσουμε το κόστος ενέργειας σε εγκαταστάσεις όπως αντλιοστάσια, σχολικά κτίρια και οδοφωτισμό, αλλά από την άλλη  να καλύψουμε πλήρως το ενεργειακό κόστος σε δημότες μας ξεκινώντας από τα ευπαθή νοικοκυριά », τόνισε ο κ. Μπαριτάκης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Δράση αφορά σε δαπάνες για την εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού για αυτοπαραγωγή με ενεργειακό ή/και εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό από Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών ή Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας ή Ενεργειακή Κοινότητα του ν. 4513/2018 για κάλυψη ενεργειακών αναγκών, των ακόλουθων χρήσεων:

  • Δημοτικών εγκαταστάσεως ύδρευσης
  • Δημοτικών παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών
  • Σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Κέντρων υγείας και νοσοκομείων
  • Δημοτικών και δημοσίων αθλητικών κέντρων
  • Εγκαταστάσεων και δικτύων οδοφωτισμού
  • Εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Κάθε άλλου κτιρίου, υποδομής ή εγκατάστασης που, είτε ανήκει, είτε εξυπηρετεί ανάγκες του ΟΤΑ
  • Καταναλωτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και νοικοκυριών που πλήττονται από την ενεργειακή ένδεια σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΓΔΕ/89335/5599/27.9.2021 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β’ 4447).

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Βιάννου συμμετείχαν: οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κονδυλάκης και Γιώργος Βιαννιτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Θεόδωρος  Καρτσάκης,

ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάρθας Μιχάλης Ανεθρεπτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκολόγου Μανόλης Φανουράκης. Ενώ από την πλευρά της «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα» συμμετείχαν οι κύριοι Γιώργος Βισκαδούρος και Άρης Τσεκούρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση