HomeHL-WorldΟ Τζο Μπάιντεν «υγιής και ακμαίος», λέει ο γιατρός του μετά το ετήσιο τσεκ απ

Ο Τζο Μπάιντεν «υγιής και ακμαίος», λέει ο γιατρός του μετά το ετήσιο τσεκ απ

Δεν υπεβληθη σε γνωστικό τεστ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τζο Μπάιντεν «παραμένει ικανός να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του», απεφάνθη ο γιατρός του μετά την ολοκλήρωση του ετήσιου τσεκ-απ του προέδρου των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένας υγιής, δραστήριος και ακμαίος 81χρονος, ο οποίος παραμένει ικανός να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του» στην προεδρία των ΗΠΑ, αναφέρει στην εξασέλιδη γνωμάτευσή του ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου, Κέβιν Ο’ Κόνορ.

Ο 81χρονος Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, υποβλήθηκε χθες Τετάρτη επί δυόμιση ώρες στο ετήσιο προγραμματισμένο τσεκ-απ του, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μέριλαντ, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις οποίες φιλοδοξεί να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Γιατί αμφισβητείται η κατάσταση της υγείας του Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν έσπασε το 2021 το ρεκόρ του γηραιότερου εν ενεργεία προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν τότε 78 ετών. Σε περίπτωση που εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία, θα είναι 86 ετών όταν θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Σε αντίθεση με τη γνωμάτευση του γιατρού του, πρόσφατο πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα που ερευνούσε τον χειρισμό απόρρητων αρχείων από τον Μπάιντεν περιέγραψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως έναν «καλοπροαίρετο ηλικιωμένο» με «κακή μνήμη».

Ο Μπάιντεν αντέδρασε οργισμένα στο πόρισμα του εισαγγελέα, λέγοντας στους δημοσιογράφους: ««Έχω καλές προθέσεις, είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι κάνω, που να πάρει. Δεν έχω προβλήματα μνήμης».

Ο Μπάιντεν δεν υπεβλήθη σε γνωστικό τεστ

To τσεκ-απ, στο οποίο υποβλήθηκε ο Μπάιντεν, περιελάμβανε σύμφωνα με τη γνωμάτευση του γιατρού του μια «εξαιρετικά λεπτομερή νευρολογική εξέταση», η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου, σκλήρυνσης κατά πλάκας, Πάρκινσον ή άλλων παρόμοιων καταστάσεων.

Ωστόσο, δεν περιελάμβανε γνωστικό τεστ. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καριν Ζαν -Πιερ σημείωσε ότι ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου και ο νευρολόγος του προέδρου «θεωρούν ότι δεν χρειάζεται» τέτοιο τεστ ο Μπάιντεν.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι ο πρόεδρος περνάει κάθε μέρα ένα γνωστικό τεστ» πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση