HomeΚΡΗΤΗΞεκινά το έργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας οδού Κονδυλάκη στο Ρέθυμνο

Ξεκινά το έργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας οδού Κονδυλάκη στο Ρέθυμνο

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 1 έως 31 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την προσεχή Παρασκευή 1 Μαρτίου ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Κονδυλάκη, στο Ρέθυμνο.

Για την ασφαλή και απρόσκοπτή εκτέλεση των προγραμματισμένων  εργασιών  στη  συγκεκριμένη οδό,  θα τεθούν  σε εφαρμογή   κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  διάρκειας ενός μηνός,  με ισχύ από την Παρασκευή  1 Μαρτίου έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.   Ειδικότερα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα  θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τµήµα της  οδού  Ι. Κονδυλάκη από την διασταύρωσή της µε την οδό Μαρκέλλου έως την οδό Λάππας.

Οι εργασίες αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη νότια πύλη εισόδου της πόλης και την  αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής με την ανάπλαση των περιμετρικών πεζοδρομίων, την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των δρόμων σε χρήστες ΑΜΕΑ, το φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων, τη φύτευση κι επιλογή ψυχρών υλικών που μειώνουν τη θερμική ακτινοβολία και δημιουργούν ένα μικροκλίμα εντός της περιοχής επέμβασης.

reth

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας οδού Ιωάννη Κονδυλάκη ∆.Ρ.» είναι ύψους 1.840,000 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διευκρινίζεται ότι καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με ευθύνη του αναδόχου εργολάβου ( Εταιρία «BCS Κουτράκης ∆. & ΣΙΑ Ο.Ε.»)

Παρακαλούνται οι συμπολίτες να επιδείξουν  κατανόηση, να σεβαστούν τις σημάνσεις και να ακολουθούν τις κυκλοφοριακές υποδείξεις  των συνεργατών του εργολάβου προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, ταλαιπωρία και δαπανηρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση