HomeHL1-WorldΚαταπέλτης για τον Πούτιν η χήρα Ναβάλνι στο ευρωκοινοβούλιο: «Ηγέτης εγκληματικής συμμορίας»

Καταπέλτης για τον Πούτιν η χήρα Ναβάλνι στο ευρωκοινοβούλιο: «Ηγέτης εγκληματικής συμμορίας»

Τι είπε για την κηδεία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μύδρους κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια κατηγορώντας για άλλη μια φορά τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου για τον θάνατο του άνδρα της και αποκαλώντας τον «αιμοδιψές τέρας».

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου έγινε δεκτή με παρατεταταμένα χειροκροτήματα, 12 μέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ναβάλνι στη διαβόητη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος» βόρεια του αρκτικού κύκλου στη Ρωσία, η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποίησε ότι δεν μπορεί κανείς να νικήσει τον Πούτιν με κυρώσεις.

Xήρα Ναβάλνι: «Επικεφαλής συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος ο Πούτιν»

«Ο Πούτιν είναι επικεφαλής μιας συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος. Αυτή περιλαμβάνει δηλητηριαστές και δολοφόνους, που είναι μόνον μαριονέτες. Το σημαντικότερο είναι οι άνθρωποι κοντά στον Πούτιν, οι φίλοι, οι συνεργάτες, αυτοί που φροντίζουν για τα λεφτά της μαφίας», είπε η χήρα του Ναβάλνι.

«Εσείς και όλες εμείς πρέπει να πολεμήσουμε την εγκληματική συμμορία. Και η πολιτική καινοτομία εν προκειμένω είναι να εφαρμόσουμε τις μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, όχι τον πολιτικό ανταγωνισμό. Όχι δηλώσεις ανησυχίας, αλλά αναζήτηση συνεργατών της μαφίας στις χώρες σας, για διακριτικούς δικηγόρους και χρηματοδότες, που βοηθούν τον Πούτιν και τους φίλους του να κρύψουν χρήματα», πρόσθεσε.

«Ο Πούτιν σκότωσε τον άνδρα μου»

Και συνέχισε: «Ο Πούτιν σκότωσε τον άνδρα μου. Με τις εντολές του βασανιζόταν επί τρία χρόνια ο Αλεξέι, λιμοκτονώντας σε ένα μικρό κελί, αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Απαγόρευαν τις επισκέψεις. Και μετά απ’ αυτά κακομεταχειρίστηκαν τη σορό του και τη μητέρα του».

Σε κάποια αποστροφή του λόγου της η Ναβάλναγια τόνισε: «Ο Πούτιν είναι ικανός για όλα. Δεν μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί μαζί του».

Η ίδια, ωστόσο, έδειξε έτοιμη να δώσει μάχες: «Το κακό θα ηττηθεί. Θα κάνω τα πάντα για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του άνδρα μου. Θα έλθει το όμορφο μέλλον».

Αναφερόμενη πάντως στην κηδεία του Ναβάλνι την Παρασκευή η χήρα του είπε ότι δεν είναι σίγουρη κατά πόσον η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει χωρίς παρατράγουδα ή αν η ρωσική αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση