HomeΚΡΗΤΗΑπεργία ΑΔΕΔΥ: Παραλύει η… Κρήτη – Ποιοι απεργούν

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Παραλύει η… Κρήτη – Ποιοι απεργούν

Στην πλατεία Ελευθερίας η συγκέντρωση – Σε στάση εργασίες και οι δημοσιογράφοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραλύει ο δημόσιος τομέας και στην Κρήτη εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση με το σύνθημα «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ τα αιτήματα είναι:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Εκτός από τα πλοία αλλά και τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση απεργούν οι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της Κρήτης.

Παράλληλα, απεργούν οι οδηγοί ταξί, οι οδηγοί λεωφορείων τουριστικών και επιβατικών.

Την ίδια ώρα στάση εργασίας πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να παραμείνουν κλειστά από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Τέλος απεργούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων

Με στάση εργασίας συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου 2024, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Η στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα γίνει από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.

Διαφήμιση
Διαφήμιση