HomeΕΛΛΑΔΑΛοβέρδος: Πρέπει να ψηφιστεί το ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ, είναι μεταρρύθμιση

Λοβέρδος: Πρέπει να ψηφιστεί το ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ, είναι μεταρρύθμιση

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ προκρίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ταυτόχρονα εξαπολύει καρφιά για την στάση των αρνητών του, μεταξύ αυτού και του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος σε λίγες ημέρες, στις 4 Μαρτίου θα ανακοινώσει την δημιουργία κόμματος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, επισημαίνει σε ανάρτησή του ότι «διαμορφώνεται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ένα απολύτως ευδιάκριτο μέτωπο οπισθοδρόμησης» και επισημαίνει ότι τα όποια αδύναμα ή πονηρά σημεία του ν/σ πρέπει να αναδειχθούν. Ωστόσο, συμπληρώνει, η άρνηση συμφωνίας επί της αρχής, συνιστά απόδειξη αντιμεταρρυθμιστικής στάσης.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια διαμορφώνεται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ένα απολύτως ευδιάκριτο μέτωπο οπισθοδρόμησης. Σε αυτό κατατάσσονται οι αρνητές του σχεδίου νόμου. Το νομοθέτημα αυτό επί της αρχής πρέπει να ψηφιστεί. Αποτελεί μεταρρυθμιστικό βήμα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τα αδύναμα ή και πονηρά του σημεία πρέπει να αναδειχθούν με τον κριτικό κοινοβουλευτικό αλλά και ευρύτερα με τον πολιτικό και επιστημονικό λόγο. Η άρνηση, όμως, της συμφωνίας επί της αρχής αποτελεί σαφή απόδειξη αντιμεταρρυθμιστικής στάσης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση