HomeΚΡΗΤΗΣτις εργασίες του Πάρκου Ερυθραίας ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Στις εργασίες του Πάρκου Ερυθραίας ο Αλέξης Καλοκαιρινός

«H πόλη εξακτινώνεται και νευραλγικά της σημεία συνδέονται με τόπους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται στο Πάρκο Ερυθραίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμμάκη και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, συνομίλησε με τον ανάδοχο του έργου, τους επιβλέποντες αλλά και με κατοίκους της περιοχής και σε δήλωσή του τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίζεται. Ένα γραμμικό πάρκο 50 περίπου στρεμμάτων, μια υπολογίσιμη έκταση μέσα στον αστικό ιστό, μια ήπια παρέμβαση που περιλαμβάνει ποδηλατικές διαδρομές, χώρους αναψυχής, στάσεις, παιδικές χαρές, κ.α. και μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα συνδετήριο τμήμα της πόλης προς την  κατεύθυνση της Κνωσσού. Κάτι που επίσης έχει τη σημασία του, μέσα στον συνολικό μας σχεδιασμό, στο πώς δηλαδή η πόλη εξακτινώνεται και πώς τα νευραλγικά της σημεία συνδέονται με τόπους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι η Κνωσσός. Το έργο προχωράει ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σε αυτή τη φάση, ελπίζουμε να παραδοθεί στο σύνολό του σε χρήση στα τέλη του 2025. Ωστόσο επιδιώκουμε και την τμηματική παράδοση, έτσι ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να το απολαύσουν όσο γίνεται πιο σύντομα.».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην εκτέλεση των έργων του δεύτερου τμήματος του Πάρκου Ερυθραίας, που ξεκινάει από τον σταθμό του ΕΚΑΒ, χαμηλά στην λ. Κνωσσού, και καταλήγει στην πάρκο Γιαμπουλάκη. Ένα έργο που καλύπτει το 4ο Διαμέρισμα καθώς εκτείνεται μέχρι και την Κνωσσό επί της ουσίας, το δεύτερο τμήμα της, ένας κοινόχρηστος χώρος που αναβαθμίζει βιοκλιματικά την περιοχή, περιλαμβάνει ψυχρά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αρκετό πράσινο, αλλά και σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους για Δημότες και επισκέπτες.».

Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και  έχει προϋπολογισμό 6,3 εκ ευρώ. Το σύνολο αυτής της παρέμβασης είναι 33 στρέμματα, από τα οποία τα 9,5 στρέμματα είναι κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 23,5 στρέμματα είναι παράπλευροι οδοί των κοινοχρήστων και ένα πάρκινγκ 142 θέσεων. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να δημιουργηθούν πεζοδρόμια που θα εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πεζών (συμπεριλαμβανόμενων των ΑμεΑ), περιοχές πρασίνου, περιοχές ανάπαυσης (κιόσκια, μικρές πλατείες, κλπ), υδάτινο στοιχείο, σταθμοί ποδηλάτων, ένας χώρος WC, 2 παιδικές χαρές και ένας χώρος υπαίθριας άσκησης. Το σύνολο της παρέμβασης διατρέχει μία συνεχής διαδρομή πεζών μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ένας ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης ίδιου μήκους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση