HomeHL-GreeceΑΔΕΔΥ: Τετάρτη 24ωρη απεργία, χειρόφρενα στις μεταφορές

ΑΔΕΔΥ: Τετάρτη 24ωρη απεργία, χειρόφρενα στις μεταφορές

Ενας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη. Με σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη μαζί με Εργατικά Κέντρα. Συγκέντρωση 11:00 π.μ. πλ. Κλαυθμώνος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετ΄ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στην Αθήνα μεθαύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου – ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, δηλώνουν τα εργατικά σωματεία στον κλάδο των μεταφορών μεταφορές, το ένα μετά το άλλο,  στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό συμβάν.

Στα αμαξοστάσια τα μέσα σταθερής τροχιάς

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ στην Αθήνα απεργούν την Τετάρτη. Επτά σωματεία εργαζομένων στο μετρό μεταξύ αυτών οι ηλεκτροδηγοί και οι εργαζόμενοι στο κέντρο ελέγχου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Τραμ και αστικών μέσων σταθερής τροχιάς, ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης, συνδικάτο σταθμαρχών, ηλεκτροδηγών τραμ Αττικής, ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό και εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργίας Μετρό Αθηνών, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση, αποφάσισαν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την Τετάρτη 28-2-2024.

Συγκεκριμένα, αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λαμβάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Δεν κυκλοφορούν τα τρένα

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (μηχανοδηγοί), οι οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

Την Παρασκευή 24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς «αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και αφετέρου στέλνοντας μήνυμα – απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση