HomeΕΛΛΑΔΑΝίκος Φίλης: Η πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία

Νίκος Φίλης: Η πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία

Τι είπε για τις ευρωεκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ημέρα μετά την αυλαία του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης σχολιάζει τις εξελίξεις και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία».

Το μέλος της Νέας Αριστεράς είπε στο Action24 ότι «εμείς διαμορφώνουμε και με την αναγκαία αυτοκριτική μας και με το αναγκαίο άνοιγμα σε δυνάμεις εκτός του ΣΥΡΙΖΑ – δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που διασπάται, που εκφυλίζεται- μια νέα αρχή, με νέα πρόσωπα και με αναφορά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά».

«Δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευρωεκλογές» είπε ακόμη ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Η πορεία εκφυλισμού αυτού που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία και συνεπώς η Νέα Αριστερά μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα σε αυτή την πορεία εκφυλισμού».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές απάντησε ότι «δεν είμαι δημοσκόπος. Θα το δούμε… Δεν είναι μόνο η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έχουμε μια συνολική κρίση του πολιτικού συστήματος. Φαίνεται ότι ο ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν πάει να ψηφίσει. Σημαίνει ότι υπάρχει μια απόσταση του κόσμου από την πολιτική. Ποιος θα πάει στις Ευρωεκλογές να ψηφίσει; Ξέρουμε; Οι δημοσκοπήσεις σήμερα λοιπόν, όταν δεν γνωρίζουμε αυτόν τον παράγοντα, είναι δημοσκοπήσεις που απλώς διαμορφώνουν, δεν αποτυπώνουν καταστάσεις. Πιστεύω ότι αυτή η σοβούσα πολιτική κρίση κάποια στιγμή θα χτυπήσει και την πόρτα της ΝΔ. Το «παράθυρο» στην Ευρώπη είναι προς την Ακροδεξιά. Και όσοι από τους συντηρητικούς θέλουν να εγκολπωθούν την πολιτική της Ακροδεξιάς για να την καλύψουν δεν το καταφέρνουν. Αντιθέτως μεγαλώνουν τους πόντους της. Το κρίσιμο θέμα είναι πώς θα έχουμε μια άλλη πρόταση που θα αντιμετωπίζει τη σχέση του πολίτη με την πολιτική με θετικό τρόπο, δηλ. κοινωνικοποιημένη πολιτική, πολιτική που να «πατάει» στην καθημερινότητα του πολίτη με ένα όραμα και ένα όραμα αλλαγής της ζωής και της κοινωνίας».

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση