HomeHL-WorldΝετανιάχου: Δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Νετανιάχου: Δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Παρουσίασε το σχέδιο του στη Γάζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα προκύψει συμφωνία από τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για τους ομήρους, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS News ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με συμβούλους του για να επανεξετάσουν ένα διπλό στρατιωτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την απομάκρυνση παλαιστίνιων αμάχων στη Γάζα και μια επιχείρηση για την καταστροφή των υπόλοιπων ταγμάτων της Χαμάς.

“Αν υπάρξει συμφωνία, θα καθυστερήσει κάπως, αλλά θα συμβεί. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα το κάνουμε έτσι κι αλλιώς”, είπε στο CBS.

 «Εσύ φταις!»

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου σε αρκετές πόλεις του Ισραήλ, ζητώντας επιτακτικά την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς και αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου.

«Καλώ την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ιστορία (του Ισραήλ) να παραιτηθεί!» φώναξε στους συγκεντρωθέντες στο Τελ Αβίβ ένας έφεδρος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού που τραυματίστηκε στη διάρκεια των πρόσφατων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που επέρριπταν στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την ευθύνη για την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 1.200 ανθρώπων: «Εσύ είσαι ο ηγέτης! Εσύ φταις!».

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση