HomeHL-TOPΠαράλληλες αποστολές διάσωσης μεταναστών στο νότιο κρητικό πέλαγος – Ανάμεσα τους 13 ανήλικοι

Παράλληλες αποστολές διάσωσης μεταναστών στο νότιο κρητικό πέλαγος – Ανάμεσα τους 13 ανήλικοι

Πάλι στη Γαύδο και στους Καλούς Λιμένες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπαράζ διασώσεων επιχείρησε από την Παρασκευή το Λιμενικό Σώμα με τη συνδρομή περιπλέοντων σκαφών, ώστε να σωθούν οι καραβιές ανθρώπων που έχουν ως σκοπό να προσεγγίσουν την Κρήτη. Εξάλλου, δεν έχει «στεγνώσει» ακόμα το μελάνι για τη σύλληψη των διακινητών των 85 μεταναστών τη Γαύδο.

Έτσι, την Κυριακή 25/2 το πρωί άντρες του Λιμενικού προσπάθησαν να διασώσουν τουλάχιστον 100 μετανάστες που βρίσκονται σε πλοιάριο κοντά στη Γαύδο. Στις προσπάθειες του Λιμενικού έχει συνδράμει εμπορικό πλοίο, για να βοηθήσει οι μετανάστες να μεταφερθούν σώοι στη στεριά.

Ενώ παράλληλα υπήρχε σε εξέλιξη διαδικασία διάσωσης περίπου 30 μεταναστών στους Καλούς Λιμένες.

Τελικά, μετά από αγωνία και αναμονή, η βάρκα που είχε εντοπιστεί νωρίτερα νότια των Καλών Λιμένων έφτασε στην ακτή του Αγίου Ιωάννη, στα Καπετανιανά του δήμου Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα, στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 30 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 13 ανήλικοι. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ ετοιμάζεται η μεταφορά των μεταναστών προς το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, οι «καραβιές» μεταναστών εντείνονται όταν χαλάει ο καιρός, όπως και σε αυτήν την περίπτωση.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση