HomePost ItΑποκάλυψη-«βόμβα» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης πήγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να βεβαιωθούν ότι ο έλεγχος της 717 τους καλύπτει

Αποκάλυψη-«βόμβα» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης πήγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να βεβαιωθούν ότι ο έλεγχος της 717 τους καλύπτει

Tι αναφέρει για τις γυναικοκτονίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία συνταρακτική αποκάλυψη προχώρησε σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης της Κυβέρνησης στο Έγκλημα των Τεμπών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως προ δέκα ημερών, επιτελείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, επισκέφθηκαν το Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι αρμόδιο για τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης 717, για να λάβουν διαβεβαιώσεις ότι ο έλεγχος αυτός καλύπτει την κυβέρνηση.

 

 Αναλυτικά η αποκάλυψη-«βόμβα» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 12 μήνες, ένας χρόνος, από το Έγκλημα των Τεμπών. Σήμερα, είχε προγραμματιστεί η ακρόαση μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Δικαστηρίου δηλαδή που διενεργεί τον προσυμβατικό έλεγχο των συμβάσεων του Ελληνικού Δημοσίου, για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στη διάρκεια της ακρόασης Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη θέση του Αντιπροέδρου, σε ερώτησή μου προς μία εκ των υποψηφίων, αποκαλύφθηκε ότι πριν από δέκα ημέρες, επιτελείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, εκπρόσωποι δηλαδή της Κυβέρνησης, επισκέφθηκαν το Ελεγκτικό Συνέδριο, και ζήτησαν κάποιου είδους απαντήσεις και διαβεβαιώσεις, ότι ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σύμβαση 717, τους καλύπτει. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν έχει, εξ όσων γνωρίζω, δημοσιοποιηθεί, αποτελεί συνταρακτική αποκάλυψη, διότι σημαίνει ότι αυτήν την ώρα, μαίνονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για το Έγκλημα των Τεμπών. Είναι ένα γεγονός που επεσήμανα αμέσως και ζήτησα και τα Πρακτικά της Διάσκεψης των Προέδρων, και βεβαίως η Πλεύση Ελευθερίας θα κάνει τα πάντα, για να σταματήσουν οι οργιώδεις μεθοδεύσεις συγκάλυψης του Εγκλήματος και υπόθαλψης των υπαιτίων».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Άμεση ποινικοποίηση της Γυναικοκτονίας ως Αυτοτελούς Κακουργήματος»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παράλληλα, μίλησε για τα νέα περιστατικά έμφυλης βίας που έγιναν γνωστά σήμερα, τονίζοντας ότι έχει καταθέσει 8 Επίκαιρες Ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό για την ποινικοποίηση της Γυναικοκτονίας ως Αυτοτελούς Κακουργήματος, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε εχθές στο Κοινοβούλιο, το οποίο αντί να βάλει φρένο σε αυτά τα φαινόμενα, με ορισμένες διατάξεις του, θα τα παροξύνει.

«Καθημερινά, γυναίκες θυματοποιούνται, δολοφονούνται, κακοποιούνται. Καθημερινά ακούμε για νέα θύματα έμφυλης βίας, ενδοοικογενειακής βίας, Γυναικοκτονίας. Προσωπικά έχω καταθέσει 8 Επίκαιρες Ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό. Δεν έχει έρθει να τις απαντήσει, για το πότε η Κυβέρνηση θα λάβει μέτρα, για την αντιμετώπιση των Γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας.

Η Πλεύση Ελευθερίας καθημερινά θέτει το ζήτημα. Το χθεσινό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά με ορισμένες διατάξεις του, θα το παροξύνει. Καλώ τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσα δράση προστασίας των γυναικών, των θυμάτων έμφυλης βίας και Γυναικοκτονίας. Καλώ την Κυβέρνηση για την άμεση ποινικοποίηση ως αυτοτελούς Κακουργήματος της Γυναικοκτονίας. Κανένα άλλο θύμα, δεν επιτρέπεται να υπάρξει. Καμία άλλη γυναίκα, δεν επιτρέπεται να μείνει μόνη της, απέναντι στη βία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση