HomeHL-GreeceΤέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος

Τέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος

Από τη Θεσσαλονίκη είναι οι πρώτοι φοιτητές που έφτασαν στο σημείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», στέλνουν φοιτητές που σήμερα συγκεντρώθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, (εικόνα πάνω από 902.gr) με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την σύγκρουση των τρένων, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους -ανάμεσα τους φοιτητές.

Στη συγκέντρωση, συμμετείχαν αντιπροσωπείες Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η παρέμβαση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα του δυστυχήματος

Η συγκινητική εκδήλωση ξεκίνησε, με την κατάθεση λουλουδιών στη μνήμη των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας καλωσόρισε τους φοιτητές και δήλωσε πως «δίνουμε υπόσχεση ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί».

Το  «παρών» έδωσαν και μαθητές από την Λάρισα.

«Δεν θα ξεχαστεί»

Αυτή η παρέμβαση αποτελεί «ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα, στη μνήμη τους» αλλά και «υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να ξεχαστεί», σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Οπως τονίζουν: «έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού!

Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

Γκράφιτι

Οι εργαζόμενοι της θεσσαλικής πόλης υποδέχονται τους Φοιτητικούς Συλλόγους που συγκεντρώνονται στον τόπο που έγινε το έγκλημα των Τεμπών, με τη δημιουργία τοιχογραφίας από στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε συνεργασία με το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στην οποία συμμετέχουν και Λαρισαίοι καλλιτέχνες.

in.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση