HomeHL-9Ηράκλειο – Ν. Δένδιας: Αναδιάρθρωση εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων στα πρότυπα της Φινλανδίας

Ηράκλειο – Ν. Δένδιας: Αναδιάρθρωση εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων στα πρότυπα της Φινλανδίας

«Η δεύτερη επέτειος της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό ουδενός»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την απειλή που συνιστά ο αναθεωρητισμός απέναντι στην παγκόσμια ειρήνη, μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού το πρωί του Σαββάτου. Όπως υπογράμμισε «η δεύτερη επέτειος της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό ουδενός».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός μίλησε για την αναδιάρθρωση της Εφεδρείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πρότυπα ενός μοντέλου όπως εκείνου της Φινλανδίας, χώρας που εντάχθηκε πρόσφατα στον Νατοϊκό συνασπισμό και στην οποία όπως είπε θα επισκεφθεί επίσημα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ. Ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και της ΣΕΑΠ για την λειτουργία της Σχολής και παρακολούθησε επίδειξη από άνδρες της αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Κρήτης.

Ο κ. Δένδιας, που υπήρξε και ο ίδιος σπουδαστής της Σχολής, έλαβε ως δώρο μια σειρά φωτογραφιών από την εκπαίδευση του στο Ηράκλειο το 1985 και το γνήσιο δίπλωμα ονομασίας του ως Εφέδρου Αξιωματικού.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση