HomePost ItΠ. Κόκκαλης από τον Πειραιά: «η πολιτική είναι κενή περιεχομένου χωρίς την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών»

Π. Κόκκαλης από τον Πειραιά: «η πολιτική είναι κενή περιεχομένου χωρίς την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών»

Ο “ΚΟΣΜΟΣ” έκανε την πρώτη ανοιχτή του πολιτική συγκέντρωση, στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσία στελεχών και μελών του, ο “ΚΟΣΜΟΣ” έκανε την πρώτη ανοιχτή του πολιτική συγκέντρωση, στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα του νέου πολιτικού φορέα, απευθυνόμενος σε παλιούς και νέους συνοδοιπόρους.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και συνιδρυτής του νέου πολιτικού φορέα, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε ότι η αυτόνομη πολιτική παρουσία του κλιματικού κινήματος συνιστά ώριμο αίτημα των καιρών υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη για άμεση αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Ο Πέτρος Κόκκαλης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ιδιαίτερη σχέση του με τον Πειραιά ο οποίος, όπως ανέφερε, του έχει χαρίσει το μεγαλύτερο μάθημα ζωής. «Στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται. Όποιο κι αν είναι το background σου πρέπει να αποδείξεις στο γήπεδο τι αξίζεις», τόνισε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι αυτό τον δρόμο ακολούθησε στην πολιτική από την πρώτη στιγμή.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας του στην Ευρωβουλή λέγοντας ότι δεν αρκέστηκε στα εύκολα αλλά μπήκε στη μάχη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης «ενάντια στη λογική της πράσινης επίφασης σε μια επί της ουσίας αντιπεροβαλλοντική πολιτική».

Αναφορικά με την απόφαση ίδρυσης του Κόσμος, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι πρόκειται για επόμενο, πιο δύσκολο, αλλά απαραίτητο μεγάλο βήμα και υπογράμμισε ότι με τον ΚΟΣΜΟ, το κλιματικό κίνημα παύει να είναι ένα απλό συμπλήρωμα άλλων πολιτικών χώρων.  «Με τον ΚΟΣΜΟ, το κλιματικό κίνημα αποκτά τη δική της αυτόνομη οργανωτική οντότητα. Τη δικιά της ανεξάρτητη φωνή.  Αυτή η μετεξέλιξη είναι αναγκαία γιατί την ώρα που η κλιματική κρίση απειλεί τις ζωές μας, και οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη επιδεικνύουν ολιγωρία. Χρειαζόμαστε την αυτόνομη οργάνωση του χώρου γιατί ο πράσινος μετασχηματισμός δεν είναι απλώς το δέον γενέσθαι, αλλά επείγουσα αναγκαιότητα για να σταματήσουμε τη μεγάλη καταστροφή που ήδη έχει ξεκινήσει», τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο συνιδρυτής του νέου πολιτικού φορέα, υπογράμμισε, επίσης, ότι με τον ΚΟΣΜΟ ο πράσινος χώρος βγαίνει από το τέλμα του περιθωρίου και της απαξίωσης και μπαίνει στο πολιτικό προσκήνιο ως αξιόπιστη δύναμη που συνδυάζει τον κοινωνικό ριζοσπαστισμό των πράσινων κινημάτων με τον επιστημονική γνώση και την εμπειρία της εφαρμοσμένης διοίκησης.

Τέλος, ο Πέτρος Κόκκαλης υπογραμμίζοντας ότι  «η πολιτική είναι κενή περιεχομένου χωρίς την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών», κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με τον Κόσμο σε έναν όμορφο, όπως είπε, αγώνα για τον άνθρωπο.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση