HomePost ItΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την περαιτέρω ανάδειξη της Ελιάς και του Ελαιολάδου»

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την περαιτέρω ανάδειξη της Ελιάς και του Ελαιολάδου»

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στο 9ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και το 4ο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, στην Αγυιά Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης κήρυξε την έναρξη των εργασιών και εγκαινίασε την Έκθεση, του 9ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου& Ελιάς και του 4ου Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, στην Αγυιά Χανίων.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός στάθηκε στη στενή σχέση των Ελλήνων με την Ελιά και το Ελαιόλαδο, στη δυναμική και τις προοπτικές της καλλιέργειας αλλά και στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της καλλιέργειας της ελιάς.

4-2

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα προγράμματα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027 και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη του κλάδου της Ελαιοκομίας συνολικά. Σημείωσε επίσης, ότιη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, εργάζεται μεθοδικά προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάδειξης της ελιάς και του ελαιολάδου μας και αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες του ελαιοκομικού τομέα.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας, η οποία έχει αφήσει πίσω της οριστικά τα χρόνια της κρίσης, και μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές για τα ελληνικά προϊόντα συνολικά και ειδικότερα για το ελληνικό ελαιόλαδο και την ελιά. Χρησιμοποιώντας το πρόσφατο παράδειγμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ινδία τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα και τις σχέσεις που μπορούμε να οικοδομήσουμε πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και στον πρωτογενή τομέα.

Όπως στο θέμα των εργατών γης, αλλά κυρίως στο θέμα της μεγάλης προοπτικής που ανοίγεται για τα προϊόντα μας. Η Ινδία είναι μια τεράστια αγορά, που για εμάς, και ειδικά για τον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου είναι μια μεγάλη πρόκληση. Που μπορούμε να την πετύχουμε».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση