HomeΚΡΗΤΗΜύρισε… Άνοιξη

Μύρισε… Άνοιξη

Στους 22 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να φέρει μικρές αλλαγές τις επόμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή του έτους. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι προβλέψεις καθιστούν την παρουσία νεφώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων σε ορισμένες περιοχές.

Στα δυτικά της χώρας, οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ στα βόρεια αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Στο υπόλοιπο της χώρας, ο καιρός θα είναι σχετικά ήρεμος, με λίγες νεφώσεις και πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, η ορατότητα στα ηπειρωτικά μπορεί να είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες λόγω ομίχλης.

Μια σημαντική παράμετρος που επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες είναι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα παρουσιάζονται τοπικά ενισχυμένοι έως και 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 21 βαθμών Κελσίου.

Αναλυτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις με άνεμοι νοτιοδυτικούς 3 έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμαίνεται από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, ο καιρός θα είναι πιο αβέβαιος, με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 10 και 20 βαθμών Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

kairos-anoixiatikos-exo

Στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις με απόγευμα πυκνότερες, ενώ στη Θεσσαλία και την Αττική ο καιρός θα είναι παρόμοιος, με λίγες νεφώσεις και θερμοκρασίες από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Βέβαια αυτές οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βόρεια, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για τον καιρό στην περιοχή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση