HomeHL-WorldΠλίμουθ: Εκκενώνεται η μισή πόλη για απομάκρυνση βόμβας

Πλίμουθ: Εκκενώνεται η μισή πόλη για απομάκρυνση βόμβας

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης σε καιρό ειρήνης στην Αγγλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο Πλίμουθ, μια πόλη περίπου 270.000 κατοίκων στη νοτιοδυτική Αγγλία, έπειτα από επείγον μήνυμα που εστάλη στα κινητά των πολιτών και τους ζητούσε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στον κήπο ενός σπιτιού και αμέσως οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να απομακρυνθεί και να εξουδετερωθεί.

Το μήνυμα ζητούσε από τους κατοίκους να φύγουν από τις οικίες τους και τους υπάλληλους να αφήσουν τα γραφεία τους προκειμένου να ξεκινήσει μια από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις της Βρετανίας σε καιρό ειρήνης, ώστε να υλοποιηθεί η επιχείρηση του στρατού για την απομάκρυνση του 500 κιλών πυρομαχικού και την εξουδετέρωσή του εντός της θάλασσας.

Τι περιλαμβάνει η επιχείρηση

Οι ειδικοί θεώρησαν επικίνδυνο να εξουδετερώσουν βόμβα στο σημείο που βρέθηκε γιατί θα προκαλούσε πολύ μεγάλη ζημιά, καταστρέφοντας ακόμα και σπίτια και θέτοντας σε κίνδυνο ζωές.

Για αυτό το λόγο πάνω από 2.000 ιδιοκτησίες εκκενώθηκαν ώστε η βόμβα να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού και να οδηγηθεί αργά ως τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, θα τοποθετηθεί σε σκάφος, θα πέσει στη Μάγχη και θα πυροδοτηθεί μόλις περάσει με ασφάλεια τον κυματοθραύστη του Πλίμουθ.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση