HomePost ItΣωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου: «Εδώ και τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον συνάδελφο! Κανένας συνάδελφος μόνος!»

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου: «Εδώ και τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον συνάδελφο! Κανένας συνάδελφος μόνος!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ.ΙΚΕ, γνωστή εταιρεία με παραρτήματα στο Ηράκλειο και άλλες πόλεις, η οποία δεν προχωράει σε καταβολή των δεδουλευμένων (συμπεριλαμβανομένου του Δώρου Χριστουγέννων) σε συνάδελφο, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Το σωματείο ήρθε σε επαφή με την εργοδοσία με την τελευταία να προφασίζεται δικαιολογίες ώστε να αποφύγει τις υποχρεώσεις της προς τον συνάδελφο. Τελικά  προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Μάλιστα, το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά σε μόλις λίγους μήνες, καθώς το καλοκαίρι η εταιρεία είχε απολύσει συνάδελφο μας χωρίς να του καταβάλει τα δεδουλευμένα. Μετά από παρεμβάσεις του σωματείου μας, οργανωμένες κινήσεις και κινητοποιήσεις τελικά η εργοδοσία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Μ.ΙΚΕ., μετά και την γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και να καταβάλλει τα δεδουλευμένα προς τον απολυμένο συνάδελφο.

Βέβαια κάθε εργοδότης σήμερα έχει πάρει «αέρα» από το νομικό οπλοστάσιο που διαδοχικά έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις απέναντι στους εργαζόμενους, από την υποστελέχωση της επιθεώρησης Εργασίας, από την ίδια την εργασιακή ζούγκλα και την ανεργία, το υψηλό κόστος ζωής που σπρώχνουν τους εργαζόμενους να δέχονται υπό ισχυρή πίεση καταστάσεις που δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Όμως οι εργαζόμενοι έχουν ένα ισχυρό όπλο! Το συλλογικό αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη! Τα σωματεία τους και τις διεκδικήσεις τους! Που σε πείσμα πολλών πρόθυμων απολογητών του συστήματος έχουν αποδείξει δεκάδες φορές πως μόνο ο μαζικός οργανωμένος συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα ώστε να απαντήσουμε στην κάθε λογής επίθεση, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να ζήσουμε καλύτερα.

Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το σωματείο μας! Δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία! Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταγγείλουν στο σωματείο μας κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε απειλή ή απόπειρα περιορισμού εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν συναινούμε σε καμία απόλυση ή τροποποίηση των όρων εργασίας τους στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Παλεύουμε συλλογικά με το σωματείο και τους συναδέλφους μας! Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας κατοχυρώνοντας θεσμικούς όρους και ουσιαστικές αυξήσεις, 5ήμερο -7ωρο -35ωρο, κανονικές προσλήψεις με κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Όλοι την Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 8πμ στην Πλατεία Κορνάρου στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Μ.ΙΚΕ.

  • Να πληρωθεί εδώ και τώρα ο συνάδελφος τα δεδουλευμένα του!
  • Να αποκατασταθεί η ασφαλιστική του εικόνα στον ΕΦΚΑ!
  • Καμία άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία άλλη απόλυση/βλαπτική μεταβολή σύμβασης.

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη!

Καλούμε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων να στηρίξουν τον αγώνα μας και να δείξουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη με ψηφίσματα αλληλεγγύης-καταγγελίας των αντεργατικών πρακτικών της εταιρείας.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση