HomeHL-9ΑΑΔΕ: Ετοιμάζει εφόδους στα καρναβάλια – Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

ΑΑΔΕ: Ετοιμάζει εφόδους στα καρναβάλια – Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

Πού θα χτυπήσουν οι μασκαρεμένοι «ράμπο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαφές μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις εορταστικές εκδηλώσεις, στέλνει η ΑΑΔΕ, που ετοιμάζει εφόδους στα καρναβάλια, με τους «ράμπο» της υπηρεσίας να… ντύνονται ακόμη και μασκαράδες.

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ θα μπουν τα καρναβάλια, μεταξύ άλλων της Πάτρας, της Ξάνθης,  του Ρεθύμνου, της Κέρκυρας, της Νάουσας, της Καστοριάς, του Τυρνάβου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι ελεγκτές να μασκαρευτούν, αφού μία από τις εστίες φοροδιαφυγής, είναι τα γκρουπ των παρελάσεων, όπου έχει παρατηρηθεί να συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα και να έχουν δηλωθεί μόνο δέκα, ενώ όλοι έχουν πληρώσει για να πάρουν τη στολή.

Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μεγάλες πίστες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, πάρκινγκ, επιχειρήσεις με εποχικά είδη.

Έλεγχοι σε 651 σημεία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Υπενθυμίζεται  ότι 100 ομάδες ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, πραγματοποίησαν, μια συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων, σε 651 σημεία, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ελέγχθηκαν επιχειρήσεις των κλάδων παραγωγής και εμπορίας γλυκισμάτων και αρτοσκευασμάτων (ζαχαροπλαστεία κλπ), εμπορίας φυτών και ειδών δώρου (ανθοπωλεία), παροχής καλλωπιστικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής), λιανικού εμπορίου ενδυμάτων και υποδημάτων, εμπορίου κοσμημάτων, καθώς και εστίασης.

Ot.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση