HomeΚΡΗΤΗΣε ισχύ το πρόγραμμα παροχής πρωινών γευμάτων μαθητών από το Δήμο Ηρακλείου

Σε ισχύ το πρόγραμμα παροχής πρωινών γευμάτων μαθητών από το Δήμο Ηρακλείου

Ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους για την ένταξη νέων ωφελούμενων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα χορήγησης πρωινών γευμάτων σε μαθήτριες και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια με ίδιους πόρους του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, καλύπτοντας 350 συνολικά μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν λόγω κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στην παροχή πρωινού γεύματος στα παιδιά τους.
Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μεριμνάς Γιώργος Τσαγκάρακης, το πρωινό χορηγείται καθημερινά, για όλες τις εργάσιμες για τα σχολεία ημέρες, προσφέροντας εναλλάξ σάντουιτς μπαγκέτα (με 2πλή φέτα τυρί, γαλοπούλα, τομάτα), τυρόπιτα, ή κουλούρι σοκολάτας, μαζί με ένα μπουκάλι νερού 500 ml

Αξίζει να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορούν να ενταχθούν και νέοι ωφελούμενοι. Η ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Κάθε γονέας – κηδεμόνας μπορεί να απευθύνεται στο ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ της περιοχής κατοικίας του, καταθέτοντας τη συγκεκριμένη αίτηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση