HomeHL-9Στους… δρόμους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων – Πραγματοποιούν πορεία

Στους… δρόμους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων – Πραγματοποιούν πορεία

Τα αιτήματα του κλάδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους… δρόμους βρίσκονται σήμερα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων αντιδρώντας στη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον κλάδο τους.

Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων πραγματοποίησαν πορεία με αφετηρία το αεροδρόμιο Ηρακλείου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης θα επιδώσουν ψήφισμα στον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Συνδέσμου:

Στο Ηράκλειο, η πορεία έχει αφετηρία το Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 10:00πμ με κατεύθυνση την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στον Περιφερειάρχη με τα αιτήματα του κλάδου.

Η πορεία η οποία θα πραγματοποιηθεί είναι η εξής:

Ικαρου- Ελευθερίου Βενιζέλου- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου- Πλαστήρα- Καινουρια Πόρτα- Χαριλάου Τρικούπη- Δημοκρατίας χαμηλά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η μη τήρηση και υλοποίηση τον δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς τον κλάδο των τουριστικών Λεωφορείων δεν αφήνει άλλη επιλογή από την αρχή των κινητοποιήσεων.

Επιγραμματικά κάποια από τα αιτήματα του κλάδου:

1: Ένα από τα αιτήματα τα οποία υπήρχε δέσμευση από την Κυβέρνηση είναι η νομοθετική ρύθμιση για την εναρμόνιση των τελών Κυκλοφορίας των Τουριστικών λεωφορείων  με εκείνα των ΚΤΕΛ τα οποία είναι μειωμένα στο 50%.

2: Αίτημα είναι η τεράστια υποκλοπή έργου που υπάρχει στον κλάδο του Τουριστικού Λεωφορείου, ζητάμε ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για το έργο μας, όπως και περισσότερους ελέγχους για την υποκλοπή.

3: Επιδότηση για αγορά καινούργιων λεωφορείων και για υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Ο κλάδος μας δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ για αντικατάσταση του στόλου.

4: Προσωρινή ακινησία και των τουριστικών λεωφορείων με την εφαρμογή My- Car.

Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας αφού δεν είναι σκοπός μας η ταλαιπωρία τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση