HomeΚΡΗΤΗΜαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα στο δήμο Χερσονήσου

Μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα στο δήμο Χερσονήσου

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καθιερωμένος σκακιστικός θεσμός των μαθητικών πρωταθλημάτων Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες. Πρόκειται για τη μαζικότερη και σημαντικότερη αναπτυξιακή σκακιστική διοργάνωση – που φέτος πραγματοποιείται για 20η χρονιά. Η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει στα 500 παιδιά ηλικίας από νηπιαγωγείο έως και Γ’ Λυκείου (11 ηλικιακές κατηγορίες). Αποτελεί την προκριματική φάση του Παγκρήτιου και, εν συνεχεία, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η συγκεκριμένη διοργάνωση (με εξαίρεση την περυσινή) πραγματοποιείται στον Δήμο Χερσονήσου με τη συνδιοργάνωση του Δήμου, απόρροια της μεγάλης απόφασης του Δήμου Χερσονήσου να επενδύσει στο κορυφαίο πνευματικό άθλημα. Ο Δήμος Χερσονήσου έχει βοηθήσει καθοριστικά στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του θεσμού, καθώς προσφέρει χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής εξαιρετικές συνθήκες σε εκατοντάδες παιδιά, μια διοργάνωση που αποτελεί για πολλά από αυτά τον προθάλαμο για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με το σκάκι.

Sxolika2024_poster_Irakleio.cdr

Έτσι και φέτος, οι απαιτητικές σε χώρο και υποδομές προδιαγραφές της διοργάνωσης θα καλυφθούν από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η βάση της ανάπτυξης του σκακιού που τόσο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των τεράστιων ωφελειών που έχει αποδείξει πως προσφέρει ιδιαίτερα στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε υποστηρίζεται με τόση θέρμη από τον Δήμο Χερσονήσου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά που γνωρίζουν έστω και τα εντελώς βασικά, να έρθουν και να γίνουν μέρος της σπουδαίας αυτής εμπειρίας.

Οι μικροί σκακιστές  θα παίξουν επτά (7) αγώνες, τέσσερις (4) το Σάββατο και τρεις (3) την Κυριακή. Για να λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με φυσική παρουσία στον χώρο αγώνων το Σάββατο μεταξύ 13.00 με 14.00, ενώ στις 15.00 θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος. Οι αγώνες το Σάββατο ολοκληρώνονται περίπου στις 20.00. Την Κυριακή οι αγώνες ξεκινούν στις 10.00 το πρωί και στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει έως την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική φόρμα: https://heraklionchess.com/el/register

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο

13:00 -14.00: Επιβεβαίωση συμμετοχών

14:45 Τελετή Έναρξης

15.00 1ος – 4ος γύρος

Κυριακή

10:00 5ος – 7ος γύρος

14.00 Τελετή Λήξης – Απονομές επάθλων

Διοργανωτές της μαζικής και επί σειρά ετών επιτυχημένης διοργάνωσης είναι ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Λέων Κάντια, τον ΣΟ Ηρακλείου, τη ΣΑ Χερσονήσου, την Περιφέρεια Κρήτης και την Ε.Σ.Σ.Κ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση