HomeΚΡΗΤΗΕνημέρωση των μαθητών για την Πολιτική Προστασία

Ενημέρωση των μαθητών για την Πολιτική Προστασία

Tου Α΄ Γυμνασίου Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρόληψη, η ετοιμότητα, η προετοιμασία και η άμεση επέμβαση των υπευθύνων της πολιτικής προστασίας, για τη μείωση ή αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές καθώς και η ανάγκη σωστής προετοιμασίας σε κάθε περιοχή, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης των μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης του Α΄ Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Μενεγάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Στέργιο Ατσαλάκη, κατά την επίσκεψη τους στο Δήμο.

img-473fd3e5e2ebcb3852391c73615eb450-v

Ο αντιδήμαρχος καθώς και ο υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Μουλομανάκης, απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών, που σχετίζονταν κυρίως με τα σημεία συγκέντρωσης των δημοτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σχέδιο διαφυγής, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για τη χρήση των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος.

img-330e625049c7402fa1eeeed6bca742e3-v

Όπως έγινε γνωστό, από τους συνοδούς καθηγητές κ. Άρτεμη Μπλαζογιαννάκη και κ. Αναστάσιο Καρόπουλο, οι μαθητές του Α΄ Γυμνασίου συμμετέχουν στο πρόγραμμα του σχολείου «Φυσικές Καταστροφές», ενώ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, πραγματοποιούν με την υποστήριξη των υπευθύνων καθηγητών δράσεις για την πρόληψη, την σωστή ετοιμότητα, και την ενημέρωση ευρύτερα του κοινωνικού περιβάλλοντος τους.

Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού κ. Γεωργία Πολυχρονάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση