HomeΚΡΗΤΗΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου για το Νοσοκομείο

ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου για το Νοσοκομείο

«Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί όλες κι όλους του Ρεθυμνιώτες, να συμμετέχουν αύριο στο συλλαλητήριο στήριξης του πάνδημου αιτήματος για στελέχωση και αξιοπρεπή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κόντρα στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για ουσιαστική μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρόλο που η Νέα Δημοκρατία με την πολιτική της την προηγούμενη τετραετία είχε ουσιαστικά βάλει στο προεκλογικό της πρόγραμμα το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας, παρόλο το άλλοθι που της προσφέρει το 41% να προχωρήσει στο ουσιαστικό κλείσιμό του, έστω και τώρα όλοι όσοι είχαμε αντίθετη άποψη αλλά και όλοι όσοι αναθεώρησαν για την «εντολή κλεισίματος» που έδωσαν στην κυβέρνηση, καλούμαστε να βγούμε ξανά στο δρόμο της διεκδίκησης όλων όσων δικαιούμαστε.

Οι Ρεθυμνιώτες και οι Ρεθυμνιώτισσες αξίζουμε ασφαλή και υψηλής ποιότητας δημόσια υγεία.

Οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό και διοικητικό νοσοκομείο αξίζουν αξιοπρέπεια στην εργασία τους και το δικαίωμα να ασκούν την επιστήμη τους.

Η ανάπτυξη του τόπου μας, περνάει μέσα από τη διασφάλιση της προσβάσιμης δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους όλα τα αιτήματα των Νοσοκομειακών γιατρών για

-Άμεση στελέχωση του ΓΝΡ με γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Άμεση προκήρυξη του συνόλου των οργανικών θέσεων και άμεση τροποποίηση των ακρωτηριασμένων οργανισμών, που είναι μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας. Κίνητρα για τις άγονες περιοχές.

-Εργασιακά, Επιστημονικά και Οικονομικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα Νοσοκομεία.

-Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα Νοσοκομείο. Να μην μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών.

Και διεκδικούμε επιπλέον την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μέσω της μεταστέγασης του σε σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και την μεταφορά σε αυτό Πανεπιστημιακών κλινικών.

Δε θα συμβιβαστούμε με τις χαμηλές προσδοκίες που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση