HomeΕΛΛΑΔΑΧατζηδάκης: Όπλο για εμάς οι διαμαρτυρίες των αγροτών στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ

Χατζηδάκης: Όπλο για εμάς οι διαμαρτυρίες των αγροτών στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ

Στις Βρυξέλλες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως κυβερνητικό «όπλο» στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των αγροτών ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Την ώρα που οι αγρότες έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Χατζηδάκης από τη Βουλή σχολίασε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα αιτήματά τους και έχει λάβει μέτρα, όπως η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

«Δεν λέμε ότι έγιναν πάμπλουτοι οι αγρότες και πρέπει να πανηγυρίζουν. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα αιτήματα τους. Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που μείωσε την άμεση φορολογία για τους αγρότες, μειώσαμε το ΦΠΑ για τα λιπάσματα στο 6% και για τα αγροτικά μηχανήματα στο 13%, επιστρέψαμε τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο το 2022 και το 2023, τον επιστρέφουμε και φέτος προκαταβολικά και θα μονιμοποιήσουμε τις επιστροφές από το 2025», ανέφερε, αρχικά, ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι διαμαρτυρίες των αγροτών είναι για εμάς ένα όπλο στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ στις Βρυξέλλες. Είναι βέβαιο όμως ότι ο αγροτικός τομέας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Πρέπει να κάνουμε εμείς αυτά που μας αναλογούν και οι αγρότες εκείνα που τους αναλογούν για να εκμεταλλευθούν την ευρωπαϊκή πολιτική», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση