HomeΚΟΣΜΟΣΕρυθρά Θάλασσα: Γαλλικές φρεγάτες κατέστρεψαν drones από την Υεμένη

Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλικές φρεγάτες κατέστρεψαν drones από την Υεμένη

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολεμικά πλοία της Γαλλίας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δύο drones σήμερα, Τρίτη, τα ξημερώματα, αποτρέποντας επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Στη δήλωσή του, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, γαλλικές φρεγάτες εντόπισαν πολλαπλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Υεμένη στις ζώνες περιπολίας τους στον Κόλπο του Άντεν και στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με το Παρίσι, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δύο drones, τα οποία καταστράφηκαν.

Νέες επιθέσεις των Χούθι

Τη Δευτέρα, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία. Φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, υπό ελληνική σημαία και διαχείριση, ζήτησε στρατιωτική συνδρομή

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για το πλοίο Sea Champion με 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων πέντε Έλληνες. Όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πλοίο δεν χτυπήθηκε. Έγιναν δύο απόπειρες επίθεσης, με τα πλήγματα να σκάνε σε απόσταση 15 μέτρων από το πλοίο. Σαν αποτέλεσμα, έσπασε ένα τζάμι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλοίο μετέφερε σιτηρά από την Αργεντινή στο Άντεν της Υεμένης.

Κατά τη βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey, την οποία επικαλείται το Reuters, το πλοίο είναι αμερικανικής ιδιοκτησίας.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση