HomeHL-SportsΟΦΗ: Η απώλεια της πίεσης και το ψυχολογικό boost στους παίκτες έχουν την… σφραγίδα του Δέλλα

ΟΦΗ: Η απώλεια της πίεσης και το ψυχολογικό boost στους παίκτες έχουν την… σφραγίδα του Δέλλα

Το ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα ήταν ονειρικό στον πάγκο του ΟΦΗ μετά το 4-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό και σας μεταφέρει τα πρώτα στοιχεία που προσπάθησε να βελτιώσει σε αυτές τις πέντε μέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, ούτε εμείς οι προπονητές είμαστε μάγοι», ήταν η απάντηση του Τραϊανού Δέλλα μετά τη ευρεία νίκη του ΟΦΗ κόντρα στον Πανσερραϊκό με 4-0.

Η φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Κρητικούς που παρότι ξεκίνησαν με τρεις νίκες κόντρα στις πέντε ομάδες του Big-5, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη.

Τρεις προπονητές, «ρωγμές» στη σχέση οπαδών με τον πρόεδρο της ομάδας Μιχάλη Μπούση και πλέον μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία καθώς η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη στους τέσσερις βαθμούς.

Η έλευση του Τραϊανού Δέλλα για διάδοχο του Πέπε Μελ ήταν το τελευταίο… χαρτί για τους Κρητικούς και από την πρώτη εμφάνιση, η ελπίδα για κάτι καλό επέστρεψε.

Το cretapost ξεχωρίζει από τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, τα δείγματα γραφής που πρόλαβε να περάσει στους παίκτες ο Έλληνας τεχνικός μέσα σε έξι μέρες, τα οποία αφορούν πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου, παρά εντός.

Αφαίρεσε το… άγχος από τους παίκτες

«Βγάλτε από μέσα σας ο,τι σας βαραίνει. Πρέπει να είστε περήφανοι που βρίσκεστε σ’ αυτή την ομάδα» ήταν μεταξύ των φράσεων που είπε ο Τραϊανός Δέλλας στην πρώτη επαφή με τους παίκτες του ΟΦΗ. Ο Έλληνας τεχνικός πάτησε στο Ηράκλειο διαβασμένος. Ήξερε ότι το τελευταίο πρόβλημα στους Κρητικούς είναι η ποιότητα του ρόστερ.

Το άγχος, η πίεση και όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της ομάδας πρόσθεσαν ένα βαρίδι στις πλάτες των ποδοσφαιριστών που έβλεπα την κάθοδο να μην έχει φρένο και τόσο τον Νταμπράουσκας όσο και τον Μελ να μην έχουν το… φάρμακο στην αρρώστια.

Η έλευση του Δέλλα «έκλεισε» τα αυτιά σε όλους στο ΒΑΚ. Ο παλαίμαχος στόπερ γνωρίζει από… πίεση καθώς έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε τέτοιες καταστάσεις στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Στα αποδυτήρια έγινε ξανά ο Τραϊανός με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και απέβαλλε το στρες από τους ποδοσφαιριστές του μέσα σε αυτές τις έξι μέρες.

ελλάδα

Τόνωση της αυτοπεποίθησης, εμπιστοσύνη και η… αίγλη ενός πρωταθλητή Ευρώπης

Εκτός από το άγχος, ο Δέλλας είχε ακόμη μία σημαντική δουλειά που δεν αφορά το τακτικό κομμάτι. Η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών είχε αγγίξει το μηδέν και αυτό έπρεπε να αλλάξει σημαντικά για τη μεγάλη μάχη κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Οι έξι μέρες που είχε μπροστά του ήταν λίγες αλλά ευεργετικές όπως φάνηκε για να το καταφέρει μέσα από τις προπονήσεις. Ο έμπειρος προπονητής δούλεψε πολύ σε αυτό το κομμάτι και μετέφερε με αυτόν τον τρόπο και την εμπιστοσύνη στους παίκτες.

ελλάδα

Ένα «εργαλείο» που χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστής για να αποδώσει. Άλλωστε φάνηκε και με την κίνηση του Άαρον Ισέκα να πάει μετά το γκολ του στον Έλληνα κόουτς και να του δώσει το χέρι. Η τόνωση της ψυχολογίας και η εμπιστοσύνη, δεν θα γινόταν να έρθουν πιο γρήγορα αν δεν υπήρχε μία σημαντική παράμετρος που «ενώνει» αρμονικά αυτά τα δύο.

Η καριέρα που έχει κάνει ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Μακάνα Μπάκου το παραδέχθηκε κιόλας: «είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που έχει παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο».

Ένας άνθρωπος που στην ποδοσφαιρική του καριέρα φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα των Άρη, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ΑΕΚ, Περούτζια, Ρόμα και Ανόρθωσης κατακτώντας δύο Κύπελλα Ελλάδας ενώ ήταν και βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδας στην κατάκτηση του EURO 2004.

ελλάδα

Το πλάνο με τις αντεπιθέσεις και η τριάδα στην οποία πρέπει να επενδύσει

Και πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου ο ΟΦΗ είχε πολλούς μήνες να είναι τόσο αποτελεσματικός. Συνολικά μέτρησε πέντε τελικές στην εστία και στις τέσσερις από αυτές, η μπάλα κατέληξε στο βάθος του τέρματος για το τελικό 4-0.

Ωστόσο ο Δέλλας επένδυσε στην ταχύτητα των παικτών που έχει στη μεσοεπιθετική γραμμή και έτσι επέλεξε ο ΟΦΗ να… χτυπήσει τον Πανσερραϊκό στις αντεπίθεσεις. Κάθετο ποδόσφαιρο, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και πάσες στον κενό χώρο από τα έμπειρα πόδια της μεσαίας γραμμής.

Ειδικά από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η… ρωγμή στην αριστερή πλευρά του Πανσερραϊκού με τον Διαμαντή, ο ΟΦΗ δεν σταμάτησε να χτυπά από εκείνο το σημείο με τον Μπάκου να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι από τη μέρα που έφτασε στο Ηράκλειο.

Ο 25χρονος εξτρέμ πρόσφερε δύο ασίστ και ένα γκολ, δηλαδή είχε άμεση επαφή με τα τρία από τα τέσσερα γκολ των Κρητικών και σε συνεργασία με τον Ισέκα που έδειξε τις εκτελεστικές του ικανότητες (δύο γκολ), έκανε πιο εύκολο το απόγευμα του ΟΦΗ.

Βέβαια το… κέρδος του Έλληνα τεχνικού δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί και η «ένεση» ψυχολογίας. Είναι πως η συνεργασίες που έβγαζαν στον αγωνιστικό χώρο οι Τοράλ, Ισέκα και Μπάκου είναι μία καλή βάση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι για τη συνέχεια της σεζόν.

Ο τρόπος που συνεργάστηκαν οι τρεις τους ήταν εντυπωσιακή και ο τρόπος που μεταβίβαζαν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Τρανταχτό παράδειγμα το τρίτο τέρμα όπου πραγματικά… χάθηκε η μπάλα.

«Θα είναι λάθος αν μείνουμε στη νίκη επί του Πανσερραϊκού» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Τραϊανός Δέλλας δείχνοντας η μεγάλη επικράτηση στην 23η αγωνιστική ήταν απλώς η αρχή στη φετινή μάχη που δώσει ο ΟΦΗ για την τελική ευθεία της σεζόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση