HomeHL-TOPΈφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη

Έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη

Στις 18:30 η μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έδεσαν λίγο μετά τις 06:30 τα δύο πλοία που μετέφεραν αγρότες από την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες που έφθασαν από το Ηράκλειο και τα Χανιά συναντήθηκαν στο λιμάνι και από εκεί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έφθασαν στον Πειραιά περί τους 200 αγρότες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο χωρίς τρακτέρ, καθώς το κόστος μεταφοράς τους είναι ιδιαίτερα υψηλό.

«Ζητάμε από την κοινωνία να είναι μαζί μας» είπε στο MEGA, αγρότης από την Κρήτη. «Το θέμα δεν αφορά εμάς μόνο. Εχει σχέση και με το να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα».

«Θέλουν να μας πετάξουν έξω από τη γη μας» κατήγγειλε ένας άλλος.

«Παράγω λάδι. Πέρσι μας το πήραν 4 ευρώ και εσείς το αγοράζετε 14» σημείωσε ένας ελαιοπαραγωγός.

«Αθήνα ερχόμαστε»

Η «απόβαση» στην πρωτεύουσα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο προετοιμάζεται εδώ και μέρες, με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται στις επάλξεις απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα μέτρα – ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Εκατοντάδες τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά και αγροτικά Ι.Χ. έχουν φουλάρει τα ντεπόζιτά τους και συντονισμένα ξεκίνησαν την κάθοδο προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς επιβιβάζονται σε πούλμαν για να δώσουν βροντερό «παρών» με εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς να τους υποδέχονται για να ενώσουν τις φωνές τους.

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού, δόθηκε στο Κάστρο της Βοιωτίας, όπου το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκαν τρακτέρ από όλα τα μπλόκα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για θα λάβουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα με το in.gr, να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση