HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης – Τουσκ υπογράφουν την επιστολή στήριξης της Φον ντερ Λάιεν – Είναι οι ισχυρότεροι αρχηγοί του ΕΛΚ

Μητσοτάκης – Τουσκ υπογράφουν την επιστολή στήριξης της Φον ντερ Λάιεν – Είναι οι ισχυρότεροι αρχηγοί του ΕΛΚ

Για την διεκδίκηση εκ νέου της προεδρίας της Κομισιόν - Δείτε την επιστολή στήριξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μητσοτάκης – Τουσκ υπογράφουν την επιστολή στήριξης της Φον ντερ Λάιεν – Είναι οι ισχυρότεροι αρχηγοί του ΕΛΚ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, υπογράφουν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), την κοινή επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία διεκδικεί μια νέα θητεία στην προεδρία της Κομισιόν.

«Eκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος Platforma Obywatelska, στηρίζουμε την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή,

Τα δύο κόμματα αναγνωρίζουν την ηγεσία της, τη βαθιά της αίσθηση δέσμευσης και αποφασιστικότητας. Από το “ξέσπασμα” της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι την εξασφάλιση κοινών εμβολιασμών για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και την ιστορική συμφωνία για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η παράταξη Platforma Obywatelska και η Νέα Δημοκρατία είναι πεπεισμένες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι και πάλι σε σταθερά και ικανά χέρια για τον επόμενο θεσμικό, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της».

Δείτε την επιστολή στήριξης

mitsotakis_tusk

Σχετικά με την επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον τντερ Λάιεν για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να προταθεί από το κόμμα του (η κυρία von der Leyen προτάθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας – (CDU) και από άλλα δύο κόμματα – μέλη του ΕΛΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, την επιστολή στήριξης συνυπογράφουν οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ, δηλαδή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας και Πρόεδρος της Platforma Obywatelska, Donald Tusk.

Αυτοί θα χειριστούν τη στήριξη της υποψηφιότητας της κυρίας von der Leyen από την αρχή (μετά τη σημερινή ανακοίνωση) μέχρι το τέλος (όταν στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Ιούνιο – μετά τις ευρωεκλογές – οι ηγέτες της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των κοινοτικών θεσμών και κυρίως για αυτή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση