HomeHL-GreeceΤρίκαλα: Μυστήριο με τη διάρρηξη στο εξοχικό του Χρήστου Γιαλιά λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του

Τρίκαλα: Μυστήριο με τη διάρρηξη στο εξοχικό του Χρήστου Γιαλιά λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του

Οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν ότι το σπίτι μοιάζει να είναι παραβιασμένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια περίεργη υπόθεση διερευνούν οι άνδρες της Ασφάλειας Τρικάλων. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε διάρρηξη στην εξοχική κατοικία του στην Ελάτη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, trikalanews.gr, διαπιστώθηκε διάρρηξη – παραβίαση της εξοχικής κατοικίας από συγγενικά πρόσωπα του θύματος, όταν εκείνα βρέθηκαν στο ορεινό θέρετρο στα Τρίκαλα για να επισκεφτούν το σπίτι.

Οι κάτοικοι του χωριού τούς ενημέρωσαν ότι το σπίτι μοιάζει να είναι παραβιασμένο. Οι συγγενείς του Χρήστου Γιαλιά ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί προκειμένου να ερευνήσουν το εξοχικό. Εξετάζεται εάν  πρόκειται για σύμπτωση και τυχαίο περιστατικό ή αν η διάρρηξη συνδέεται με τη δολοφονία του επιχειρηματία. Αν δηλ. κάποιοι έψαχναν κάτι συγκεκριμένο.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Γιαλάς δολοφονήθηκε στην Μάνδρα σε φονική ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι. Δέχτηκε «βροχή» από σφαίρες, καθώς φαίνεται να άδειασαν πάνω του έναν ολόκληρο γεμιστήρα από καλάσνικοφ πάνω του προτού τον κάψουν. «Βοήθεια με τρώνε» ήταν τα τελευταία λόγια του, όπως είχε γράψει το enikos.gr.

Οι έρευνες για το κίνητρο της άγριας δολοφονίας

Το ζητούμενο είναι το κίνητρο της πολύ άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία. Οι έμπειροι αξιωματικοί την χαρακτηρίζουν με αυτόν τον τρόπο, καθώς, για πρώτη φορά, βλέπουν ότι οι δολοφόνοι, όχι μόνο σκότωσαν το θύμα, αλλά το έκαψαν και επιτόπου μέσα στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να εξαφανίσουν όλα τα ίχνη, ρίχνοντας μέσα ακόμη και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως η περιοχή «βοήθησε» πολύ τους δράστες προκειμένου να προβούν στο ειδεχθές έγκλημα, καθώς πρόκειται για μία πολύ ερημική τοποθεσία, και σίγουρα είδαν ότι δεν υπήρχαν κάμερες τις προηγούμενες ημέρες.

Προσπαθώντας να καταλήξουν στο κίνητρο της δολοφονίας, αναζητούν πληροφορίες από το στενό προσωπικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Χρήστου Γιαλιά. Οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας τα τελευταία 2 χρόνια φαίνεται ότι είχε αποκτήσει επαφές με μία πολύ σκληρή συμμορία Αλβανών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και στην αρχαιοκαπηλία.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος, ενώ την ίδια ώρα, «ξεσκονίζει» τις επαγγελματικές του επαφές. Μάλιστα, ίσως ζητηθεί να γίνει και άρση των τραπεζικών του λογαριασμών.

enikos.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση