HomeΣΠΟΡΚρις Χόι: Ο 6 φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Κρις Χόι: Ο 6 φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο 47χρονος υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κρις Χόι ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες.

Σε ανάρτηση στο Instagram, ο έξι φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας πίστας- που έχει κατακτήσει και ένα ασημένιο μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση- αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και δήλωσε αισιόδοξος.

«Έχω κάποια νέα. Πέρυσι διαγνώστηκα με καρκίνο, κάτι που ήταν τεράστιο σοκ, καθώς δεν είχα συμπτώματα έως εκείνη τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή υποβάλλομαι σε θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων χημειοθεραπειών, κάτι που ευτυχώς πηγαίνει πολύ καλά», έγραψε στην ανάρτησή του, μέσω της οποίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς για την «απίστευτη» βοήθεια και φροντίδα τους.

Ο Κρις Χόι σημείωσε ότι για το καλό της οικογένειάς του ήλπιζε να μην αποκαλύψει την περιπέτεια της υγείας του, αλλά συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς» αναγκάστηκε να το κάνει. «Αν και είμαι ευγνώμων για την όποια υποστήριξη, θα ήθελα να το αντιμετωπίσω αυτό ιδιωτικά», επεσήμαναν.

Οι τελευταίοι μήνες μετά τη διάγνωση υπήρξαν «απίστευτα δύσκολοι», παραδέχθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή τους σε όσους είναι αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις. «Είμαι αισιόδοξος, θετικός και περιτριγυρισμένος από αγάπη, κάτι για το οποίο είμαι αληθινά ευγνώμων. Όπως ίσως φαντάζεστε, οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν απίστευτα δύσκολοι.

Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή νιώθω καλά, συνεχίζω να δουλεύω, να ανεβαίνω στο ποδήλατό μου και να ζω τη ζωή μου κανονικά», έγραψε και συμπλήρωσε ότι ανυπομονεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, στους οποίους θα εργαστεί ως σχολιαστής.

Ο Κρις Χόι είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της ποδηλασίας πίστας όλων των εποχών. Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004), του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012). Εκτός από τα επτά συνολικά Ολυμπιακά μετάλλια που έχει κατακτήσει, ο 47χρονος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής 11 φορές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση