HomePost ItΠλεύση Ελευθερίας: Χτες πήραμε μια μικρή γεύση από τα όνειρά μας

Πλεύση Ελευθερίας: Χτες πήραμε μια μικρή γεύση από τα όνειρά μας

«Η Πλεύση Ελευθερίας αγωνίζεται χρόνια και με συνέπεια για να έχουν όλοι οι άνθρωποι ίσα δικαιώματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν το 2015 στην σκηνή του Athens Pride που η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συγκίνηση απηύθυνε χαιρετισμό κι έλεγε ότι κανένας μα κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Οι αγώνες που δίνονται αργά ή γρήγορα κερδίζονται είπε. Υποσχέθηκε δε στο τέλος της ομιλίας της τότε πως την επόμενη φορά η πορεία αυτή πρέπει να περάσει και μέσα από τη Βουλή.

Και κράτησε τον λόγο της, για άλλη μια φορά.

Χτες, 15/2/24, πήραμε μια μικρή γεύση από τα όνειρά μας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα.

Όπως ακριβώς η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε, στην συγκινητική κεντρική ομιλία της στη Βουλή, μιλώντας για τα όνειρα και την αγάπη, που είναι η βάση και το κίνητρο κάθε μικρής ή μεγάλης επανάστασης, κάθε μικρής ή μεγάλης κατάκτησης.

«Έχω ένα όνειρο», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκινώντας την ομιλία της, ότι μια μέρα τα παιδιά εκείνων που μίλησαν εναντίον του νομοσχεδίου κι εκείνων που το υποστήριξαν θα ζουν στη χώρα μας αδερφωμένα. Σε μια κοινωνία συμπεριληπτική, σε μια χώρα πραγματικά ελεύθερη, χωρίς διακρίσεις… ότι στη Βουλή εδώ δεν θα είναι πια ανεκτές οι διακρίσεις, ο λόγος μίσους, ο μισανθρωπισμός, ο μισογυνισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, ο ρατσισμός και κάθε είδους διάκριση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην ομιλία της και στην στοχοποίηση που δέχτηκε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας ακόμη και από κυβερνητικό στέλεχος, για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ο Σπύρος Μπιμπίλας, που λίγο αργότερα στην δευτερολογία του, θα προκαλούσε την συγκίνηση και το χειροκρότημα (σχεδόν ) όλων με την προσωπική εξομολόγηση που έκανε από το βήμα της Βουλής για τον πόνο που βίωσε εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, που έγινε η δύναμη να αγωνιστεί για να μην κλάψουν άλλα παιδιά.

«Αυτά τα κρυφά δάκρυα», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, «με οδηγούν σήμερα, στα 68 μου χρόνια, να αγωνίζομαι για να μην κλάψουν άλλα παιδιά στο μέλλον, για να είναι ευτυχισμένα, για να μην φοβούνται να πουν τι είναι, τι τους ελκύει, με ποιους θέλουν να ζήσουν. Επιτέλους είμαστε όλοι άνθρωποι!»

Η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε ναι, ναι στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Η Πλεύση Ελευθερίας αγωνίζεται χρόνια και με συνέπεια για να έχουν όλοι οι άνθρωποι ίσα δικαιώματα.

Η Πλεύση Ελευθερίας είναι η μόνη Κοινοβουλευτική Ομάδα που ψήφισε θετικά στο νομοσχέδιο, χωρίς διαρροές, χωρίς αστερίσκους, χωρίς καμία αμφιβολία.

Γιατί για την Πλεύση Ελευθερίας η ισότητα όλων των ανθρώπων, τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ταυτότητα και ένα από τα έξι πανιά που καθορίζουν τις αξίες μας και την πλεύση μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση