HomeHL-9Καιρός: Με νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός: Με νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Στην Κρήτη συνεχίζονται οι βροχές με δυνατούς ανέμους τοπικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καιρική εικόνα στην Ελλάδα για το Σάββατο 17/02 παρουσιάζει μια ελαφρώς αυξημένη συχνότητα νεφώσεων σε ορισμένες περιοχές, με τον καιρό να παραμένει γενικά αίθριος σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Στην ανατολική και νότια Ελλάδα, όπως και στα νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, παρατηρούνται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μπορεί να πέσουν τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός παραμένει κυρίως αίθριος.

Συγκεκριμένα, ο καιρός στην Κρήτη σήμερα χαρακτηρίζεται από παροδικές νεφώσεις που ενδέχεται να εντείνονται τοπικά, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές.

Όσον αφορά τους ανέμους, πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Ενδέχεται να παρουσιαστούν τοπικά πιο δυνατοί άνεμοι, κυρίως σε πιο ανοιχτές περιοχές των νησιών, όπου η έκθεση στον άνεμο είναι μεγαλύτερη, με τα μποφόρ να φτάνουν και τους 7 βαθμούς.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, οι μέγιστες αναμένεται να κυμανθούν από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θα κινηθούν σε παρόμοια εύρος, δηλαδή από μέσα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 10.

Παρατηρείται μια μικρή άνοδος στη θερμοκρασία

Αναλυτικά, στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι λίγο χαμηλότερη, κυμαίνονται από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θράκη θα παραμείνει ανάλογη με τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, της Ηπείρου και της Δυτικής Πελοποννήσου, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με ελαφρές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες.

Στις περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου μπορεί να παρουσιαστούν ασθενείς τοπικές βροχές, με βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.

Στην πρωτεύουσα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια της περιοχής. Ωστόσο, από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Στη συμπρωτεύουσα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση