HomeΕΛΛΑΔΑΤα 11 έργα που κέρδισαν στο διαγωνισμό αποθήκευσης

Τα 11 έργα που κέρδισαν στο διαγωνισμό αποθήκευσης

Που κλείδωσε η δημοπρατούμενη ισχύς στον διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής. Τα ονόματα των επιχειρήσεων που επικράτησαν. Ποια είναι η συνέχεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γνωστοποιήθηκε σήμερα ο κατάλογος των επιλεγέντων έργων στο δεύτερο διαγωνισμό αποθήκευσης που πραγματοποιήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων. Η δημοπρατούμενη ισχύς κλείδωσε στα 299,775W, ενώ η μεσοσταθμική τιμή των επιλεγέντων έργων στις 47.680,380 ευρώ. Μειωμένη κατά 4%, σε σχέση με τον πρώτο διαγωνισμό.

Συνολικά τα 11 έργα είναι:

CNI ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έργο ισχύος 25MW
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έργο ισχύος 40MW
AMBER-ENERGY Ι.Κ.Ε. με έργο ισχύος 18MW
MS FLORINA I ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έργο ισχύος 22MW
MS FOKIDA I ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έργο 30MW
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε, με έργο 8,875MW
ENEL GREEN POWER HELLAS ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, με έργο ισχύος 49MW
BAT. SOLAR Ι.Κ.Ε. με έργο ισχύος 49,9MW,
CNI ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με έργο ισχύος 25 MW
MS VIOTIA IΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ, με έργο 20MW
ΗΡΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, με έργο ισχύος 12MW

Να σημειωθεί πως στην απόφαση της η ΡΑΑΕΥ καλεί τους Επιλεγέντες Συμμετέχοντες να προσκομίσουν την Εγγυητική Επιστολή Έντεχνης και Έγκαιρης Εκτέλεσης του έργου εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών.

Πλέον το επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση της τρίτης διαγωνιστικής διαδικασίας που θα έρθει σύμφωνα με πληροφορίες με αυξημένη δημοπρατούμενη ισχύ έργων. Σε αυτή τη διαδικασία η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Μάριο, θα μπορούν να συμμετέχουν και έργα που χωροθετούνται στις υπό απολιγνιτοποίηση περιοχές.

Αντιδράσεις εταιρειών
Το γεγονός πως «η FARIA Renewables έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της – ως βασικό πυλώνα – την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας γνωρίζοντας ότι, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης και την αποτελεσματικότερη διείσδυση των έργων ΑΠΕ στο δίκτυο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η Faria συμμετείχε στο διαγωνισμό μέσω της BAT SOLAR.

Από την πλευρά της ENEL, μετά το αποτέλεσμα πηγές της εταιρείας υπογράμμιζαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η είσοδος στην εταιρία της Μacquarie. Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε παραχώρηση του 50% της Enel Green Power Hellas στο αυστραλιανό fund Macquarie.

Διαφήμιση
Διαφήμιση