HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Ξεκινά αύριο η Διάσκεψη του Μονάχου

Γερμανία: Ξεκινά αύριο η Διάσκεψη του Μονάχου

Με τούρτα σε σχήμα καρδιάς υποδέχθηκαν την Κάμαλα Χάρις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία τούρτα σε σχήμα καρδιάς καλωσόρισε ο Βαυαρός πρωθυπουργός, Μάρκους Ζέντερ την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, που επισκέφθηκε σήμερα το γερμανικό κρατίδιο.

Ο Ζέντερ, εκτός από πρωθυπουργός του κρατιδίου και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) – εταίρων στον κυβερνητικό συνασπισμό- είναι πάνω απ’ όλα τζέντλεμαν.

Ένα 24ωρο μετά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είχε την ιδέα να υποδεχθεί το «νούμερο 2» της αμερικανικής κυβέρνησης μ’ ένα γλυκό που έγραφε: «Καλώς ήρθατε στη Βαυαρία».

«Καλωσορίζουμε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ @kamalaharris κάτω από έναν γαλανόλευκο ουρανό και το αεροσκάφος της «Air Force Two» στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

«Είναι πολύ χαρούμενη για την καρδιά που της προσφέραμε. Η Βαυαρία και οι ΗΠΑ είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες. Είναι θέμα ελευθερίας και ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας δεσμευτήκαμε ξεκάθαρα για το ΝΑΤΟ . Η αμυντική συμμαχία είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ. Είμαστε αδέρφια και στο θέμα των όπλων. Ανυπομονώ για τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Αυτό είναι το ραντεβού της διεθνούς διπλωματίας. Είμαστε περήφανοι που αυτό το σημαντικό συνέδριο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βαυαρία».

Στη διάσκεψη θα μετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Περισσότεροι από 50 ηγέτες, 60 υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και εκατοντάδες εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κλάδου της ασφάλειας θα συμμετάσχουν στην 60ή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (MSC) που ξεκινάει αύριο της εργασίες της και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Στη Διάσκεψη αναμένεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των αξιωματούχων που αναμένονται στο Μόναχο είναι εκτός από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ισραηλινός ομόλογός του, Ισαάκ Χέρτζογκ και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης έχει προγραμματιστεί συνάντηση και των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών «G7».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση