HomeΕΛΛΑΔΑΈκρηξη κοντά σε πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης

Έκρηξη κοντά σε πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης

Οι Χούθι δεσμεύονται να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της νότιας Υεμένης σήμερα (15/2), ανέφερε η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές.

«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, ανακοίνωσε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι κατάπλου.

Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανέφερε ότι ένα βλήμα ανατινάχθηκε σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το πλοίο, αλλά δεν το χτύπησε.

Οι Χούθι στοχοποιούν εμπορικά σκάφη με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμό τους στη Γάζα κατά του Ισραήλ.

Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους

Οι Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους όσο το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει “εγκλήματα” εις βάρος τους, όπως δήλωσε σήμερα ο ηγέτης τους.

“Οι επιχειρήσεις μας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον εχθρό κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία και πραγματικό θρίαμβο”, είπε ο Αμπντουλμαλίκ αλ-Χούθι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Είπε πως η οργάνωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους παρά τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη σε αντίποινα για τις επιθέσεις των Χούθι στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθέσεις στην Ευθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα και έχουν αναγκάσει εταιρίες να αναδρομολογήσουν τα πλοία τους σε μεγαλύτερες και ακριβότερες διαδρομές γύρω από τη νότια Αφρική ενώ έχουν προκαλέσει φόβους για επέκταση του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς και αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση