HomeΕΛΛΑΔΑΧαρίτσης για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση αναγκάζεται να υπακούσει σε ευρωπαϊκές οδηγίες

Χαρίτσης για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση αναγκάζεται να υπακούσει σε ευρωπαϊκές οδηγίες

«Δεν παίζουμε εμείς με τα ανθρώπινα δικαιώματα για αυτό και εμείς σήμερα ψηφίζουμε υπέρ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα όσα ακούγονται εντός της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του. «Σκοταδισμός, μισαλλοδοξία, ρατσισμός, στα όρια ή ξεπερνώντας τα όρια του ποινικού κώδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως είναι «ανεπίτρεπτο να ακούγονται τέτοια πράγματα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών».

Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε, το οποίο υπενθυμίζεται στηρίζει ανοιχτά η Νέα Αριστερά, είναι αποτέλεσμα αγώνων και αποτελεί δικαίωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Λείπουν οι συμπολίτες μας που δεν έδιναν το αυτονόητο, έζησαν με καταπίεση», πρόσθεσε ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε ειδική αναφορά στη Μαρίνα Γαλανού, την πρόεδρο του ΣΥΔ που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια αλλά και στον Ζακ Κωστόπουλο, όπου όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης η μητέρα του ακόμη εκλιπαρεί για δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς είπε ότι η κυβέρνηση φέρνει αυτό το νομοσχέδιο αναγκασμένη να υπακούσει σε ευρωπαϊκές οδηγίες. «Το φέρνει ξέροντας ότι θα περάσει με ψήφους των προοδευτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, όχι όλων δυστυχώς», πρόσθεσε με αιχμή. Ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι φέρνει φοβικά ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν είναι πλήρες, δεν προστατεύει απόλυτα την ισότητα απέναντι στο νόμο λέγοντας παράλληλα ότι είναι ελλιπές. «Όμως και αυτό το ελλιπές φοβάται να το υποστηρίξει, διότι δεν το πιστεύει», είπε.

Στην κατακλείδα της ομιλίας του, ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. «Δεν παίζουμε εμείς με τα ανθρώπινα δικαιώματα για αυτό και εμείς σήμερα ψηφίζουμε υπέρ», υπογράμμισε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση