HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη ο νέος Γερμανός Πρέσβης

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη ο νέος Γερμανός Πρέσβης

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και τη Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ο νέος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Andreas Kindl (Αντρέας Κιντλ), συνοδευόμενος από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Φωτεινάκη, ο οποίος πρόκειται να παραλάβει την σκυτάλη του Επίτιμου Πρόξενου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά, από την κα Αργυρώ Γαναδάκη.

Ο νέος Γερμανός Πρέσβης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στη χώρα μας πριν από τέσσερις μήνες, ξεκίνησε τη συζήτηση τονίζοντας πόσο χαρούμενος νιώθει που βρίσκεται στην Ελλάδα, καθόσον έχει σπουδάσει Αρχαία Ελληνικά και γνωρίζει άριστα την ελληνική γλώσσα, ενώ εκφράστηκε κολακευτικά για τις ομορφιές της Κρήτης την οποία είχε επισκεφτεί πάλι πριν από μερικά χρόνια με την οικογένειά του για διακοπές.
dsc_1350
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και τη Γερμανία, τόσο σε κεντρικό, εθνικό επίπεδο όσο και σε αυτοδιοικητικό, τοπικό επίπεδο, και γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας. Σ’αυτό το πλαίσιο σχολίασαν τα πιθανά αποτελέσματα των προσεχών ευρωεκλογών, οι οποίες θα επηρεάσουν τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στη Γερμανία, όπως τόνισε ο Πρέσβης. Ο κ. Καλογερής υπογράμμισε ότι αν και η γενικότερη εικόνα της Ελλάδας είναι πολύ καλή για τους Ευρωπαίους, όπως ανέφερε και ο Πρέσβης, αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όχι μόνο για τους πολίτες λόγω της ακρίβειας, αλλά και στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση, όπου οι ανάγκες για αύξηση χρηματοδοτήσεων είναι επιτακτικές.

Η συζήτηση στράφηκε στο πρόβλημα της μετανάστευσης, το οποίο θα είναι επίσης ολοένα και πιο έντονο στο μέλλον, και στις δυσκολίες που προκύπτουν για τις περιοχές που φιλοξενούν τους μετανάστες, όταν μάλιστα δεν διαθέτουν κατάλληλες υποδομές και δεν λαμβάνουν κάποια οικονομική στήριξη.

Ερωτηθείς από τον Πρέσβη για τις σχέσεις μας με τους Γερμανούς υπηκόους, ο κ. Καλογερής επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα καλές, και ότι οι Γερανοί τουρίστες αποτελούν σημαντικό μέρος των επισκεπτών του νησιού μας οι οποίοι αυξάνονται κάθε χρόνο.

Η συζήτηση έκλεισε με προσφορά δώρου από τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ευχήθηκε στον Πρέσβη καλή διαμονή στα Χανιά και καλή δύναμη στο έργο του, και στον κύριο Φωτεινάκη επίσης καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση