HomeΚΡΗΤΗΣυμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Τουριστική Έκθεση “REISEN & CARAVANING 2024” του ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Τουριστική Έκθεση “REISEN & CARAVANING 2024” του ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

Πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία στην διεθνή Τουριστική Έκθεση “REISEN & CARAVANING 2024” του Αμβούργου που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσία η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Μιχάλης Καλαϊτζάκης, ο συνεργάτης του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, κ. Τάσος Διαμαντάκης, και η ξεναγός κα Σεβαστιάννα Σούκη.

Το Περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος Αμβούργου κ. Ιωάννης Βικελίδης, και γενικότερα είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στην Κρήτη και αναζητούσαν πληροφορίες ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα ο χρόνος των διακοπών τους. Μερικοί δήλωσαν ότι η Κρήτη ήταν ανάμεσα στις επιλογές τους και συγκέντρωναν πληροφορίες πριν την τελική απόφασή τους. Επίσης, πολλοί από τους επισκέπτες είτε δεν γνώριζαν τίποτα για την Κρήτη και αναζητούσαν σχετικές πληροφορίες, είτε είχαν επιλέξει άλλον προορισμό για τις διακοπές τους, άλλα συγκέντρωναν πληροφορίες για τις διακοπές τους τον επόμενο χρόνο.
img-421ab138104aa18f4a82197e9ee5ebc4-v

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την κρητικής καταγωγής Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και Πρόεδρο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, κα Ευτυχία Σαβιολάκη :

1) Παρουσίαση της καινοτόμου εφαρμογής CURE για κινητά τηλέφωνα, ένας Τουριστικός Οδηγός για τα Μνημεία της Κρήτης. Ομιλητής ήταν ο δημιουργός της εφαρμογής Dr Ulrich Moennig, Καθηγητής της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

2) Εκδήλωση από τον Σύλλογο Κρητών Αμβούργου, με Κρητικούς χορούς και παραδοσιακά κεράσματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την εν λόγω έκθεση :

«Στη Γερμανική αγορά που επιλέγει Κρήτη, περισσότερο από κάθε άλλη, η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να επενδύει με ειδικό και στοχευμένο τρόπο. Το Αμβούργο αντιπροσωπεύει μια από τις πιο πλούσιες περιοχές της, ενώ παράλληλα έχει κι ένα από τους πιο ενεργούς Συλλόγους Κρητών. Το Αμβούργο θα το «χτίσουμε» σε μια σταθερή βάση και μαζί με τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και φυσικά το Βερολίνο θα αποτελούν πάντα σημεία παρουσίας της Κρήτης μας.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση