HomeΚΡΗΤΗΗ Φάμπρικα Ανωγειανάκη θα ξαναπάρει ζωή

Η Φάμπρικα Ανωγειανάκη θα ξαναπάρει ζωή

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου που ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου της φάμπρικας Ανωγειανάκη που βρίσκεται στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, έκανε ο Δήμος Ηρακλείου, στην ιδιοκτησία του οποίου έχει περιέλθει από το 2019.

Η Δημοτική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, ενέκρινε το πρακτικό κατακύρωσης της επιτροπής του διαγωνισμού για την ανάθεση εκτέλεσης της μελέτης που αφορά την αποκατάσταση – επαναχρήση της φάμπρικας Ανωγειανάκη, ύψους 341.550€ χωρίς ΦΠΑ στην ανάδοχο εταιρεία. Το κτίριο που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βαλέστρας, Σαββαθιανών και Μελιδώνη, στην Αγία Τριάδα και αποτελεί τεκμήριο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στην πόλη του Ηρακλείου.

dimotiki_epitropi_4-1

Τον Αύγουστο του 2019, το συγκρότημα της φάμπρικας Ανωγειανάκη αγοράστηκε από τον Δήμο Ηρακλείου, με σκοπό τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού. Για το σκοπό αυτό υπεγράφη η με αρ. πρωτ. 48799/31-05-2022 Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτής της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στη δημοπράτηση της μελέτης αποκατάστασης  και μετά το διαγωνισμό προέκυψε ο ανάδοχος που θα την εκπονήσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση