HomeΚΡΗΤΗΚαταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές δομές

Καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές δομές

Στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σοβαρή προσπάθεια καταγραφής, συγκέντρωσης στοιχείων για το επίμαχο θέμα της σχολικής στέγης, ξεκίνησε στο Δήμο Αγίου Νικολάου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Σχολικής Στέγης κ. Μαρία Γάλλου, που σε συνεργασία με τον Δ/ντη της Β/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αθανάσιο Κατζαγκόλη, επισκέφθηκαν το Β΄ και Γ΄ Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, το Α΄ και Β΄ Λύκειο στην περιοχή του Ξηροκάμπου (συστεγάζονται με το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας), το ΕΠΑΛ στην ίδια περιοχή, (συστεγάζεται με το ΔΙΕΚ, ενώ τμήμα του, έχει παραχωρηθεί στο ΕΕΕΕΚ) καθώς και το Εργαστηριακό Κέντρο  Νεάπολης.

Κατά την επίσκεψη στις σχολικές δομές και μετά από συζήτηση με τον σύλλογο διδασκόντων των παραπάνω σχολείων, έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, αναφορικά με τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αίθουσες και υποδομές, ενώ τονίστηκε, ότι στόχος στο εξής, αποτελεί η διαδικασία ορθότερης χωροθέτησης των συστεγασμένων σχολικών κτιρίων, προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα που ανακύπτουν και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου από την πλευρά του, προγραμματίζει συντηρήσεις και παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια τα οποία έχουν πολλά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των διδασκόντων και των σχολικών επιτροπών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση